Prawie 3 lata temu kupiłem Civica 5d rocznik 99. Auto z pewnego źródła, pochodzące z toruńskiego salonu, z bardzo niskim przebiegiem - nie mogłem trafić lepiej, tym bardziej, że jest to moje pierwsze. I mimo, że priorytetem wtedy było V40, a Civica w ogóle nie brałem pod uwagę, to Honda okazała się strzałem w dziesiątkę. Jak to często bywa, powiększyła się rodzina i noszę się z poważnym zamiarem kupna Accorda kombi VII gen. Chcę sprzedać Civica, ale tu zaczynają się schody, bowiem auto atakuje rdza. Poniżej parę fotek, doradźcie proszę, co zrobić w takiej sytuacji.
DSCN2843.jpg
DSCN2845.jpg
DSCN2846.jpg
DSCN2847.jpg
DSCN2844.jpg
a tu grudniowe obtarcie, gdy wyprzedzająca mnie Insignia postanowiła wrócić na prawy pas szybciej niż zwykle to się robi. Niestety tu też pojawiła się rdza.
Czy powinienem oddać auto do blacharza, aby to w jakiś niedrogi sposób usunął przed sprzedażą? Czy może jednak szkoda fatygi i kasy, bo i samochód stary, i inwestowanie przed sprzedażą mija się z celem? Jeden znajomy fachowiec zaproponował mi rozwiązanie w przypadku, gdybym autem chciał jeszcze trochę pojeździć. Mianowicie kupić przednie błotniki, pomalować i założyć zamiast tych. Wg niego koszt to ok. 150 za błotnik + 500 za malowanie, czyli w sumie 1300 zł. Jednak ta opcja odpada, gdyż auto chcę sprzedać. Co proponujecie?
DSCN2843.jpg
DSCN2845.jpg
DSCN2846.jpg
DSCN2847.jpg
DSCN2844.jpg
a tu grudniowe obtarcie, gdy wyprzedzająca mnie Insignia postanowiła wrócić na prawy pas szybciej niż zwykle to się robi. Niestety tu też pojawiła się rdza.
Czy powinienem oddać auto do blacharza, aby to w jakiś niedrogi sposób usunął przed sprzedażą? Czy może jednak szkoda fatygi i kasy, bo i samochód stary, i inwestowanie przed sprzedażą mija się z celem? Jeden znajomy fachowiec zaproponował mi rozwiązanie w przypadku, gdybym autem chciał jeszcze trochę pojeździć. Mianowicie kupić przednie błotniki, pomalować i założyć zamiast tych. Wg niego koszt to ok. 150 za błotnik + 500 za malowanie, czyli w sumie 1300 zł. Jednak ta opcja odpada, gdyż auto chcę sprzedać. Co proponujecie?
Comment