Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Strzelający ogranicznik drzwi.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Strzelający ogranicznik drzwi.

Witam, posiadam Honde Civic Hatchback 3D 1.4 iS 90KM, rocznik 99. Denerwuje mnie strasznie strzelający ogranicznik drzwi, chciałbym się od Was dowiedzieć gdzie mógłbym to naprawić, ponieważ stuka mi w prawych i lewych drzwiach i jest to irytujące. Szukałem na allegro ale boję się , że kupię i nie będzie pasował.

a nie stuka co sworzen co jest zawiasie drzwi on sie wyrabia po latach użytkowania a sam ogranicznik możesz kupić podasz tylko jaką masz bude 3 czy 5d

Comment

Dokładnie nie jestem pewien ale jest to chyba ogranicznik, ponieważ stukanie ma miejsce przy otwieraniu i zamykaniu drzwi zarówno prawych jak i lewych. Są ta dwa charakterystyczne uderzenia jakby coś przeskakiwało. Jest to 3- drzwiowa wersja. Pytałem już w dwóch sklepach to powiedzieli, żebym się wybrał na szrot poszukać lub allegro

Comment

spróbuj coś przesmarować (psiknąć do środka gdzie wchodzi ogranicznik) i dokręcić śruby w karoserii.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
          a nie stuka co sworzen co jest zawiasie drzwi
          Zamieszczone przez Kulturalny Zobacz posta
          Dokładnie nie jestem pewien ale jest to chyba ogranicznik, ponieważ stukanie ma miejsce przy otwieraniu i zamykaniu drzwi zarówno prawych jak i lewych.
          Jestem wręcz pewien że Jump23 postawił słuszną diagnozę. Ogranicznik tak naprawdę nie ma "jak i kiedy się wyeksploatować", w przeciwieństwie do tego sworznia. Sprawdź po otwarciu drzwi, czy nie jest on "wytarty". Może ma już owalny profil i ten podwójny odgłos będzie adekwatny do tego. Może nie mamy racji, ale dobry sworzeń a uszkodzone ograniczniki to byłoby niezwykłe zestawienie.

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            spróbuj coś przesmarować (psiknąć do środka gdzie wchodzi ogranicznik) i dokręcić śruby w karoserii.
            a ja też bym najpierw przesmarował ogranicznik , nie zaszkodzi prysnąć i zawiasy ( sam jakiś czas temu miałem podobnie ,spryskałem smarem miedziowym w spreju i mam spokój )
            sigpic moje autko D16W4VTEC
            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=23460

Baggy Honda D14Vtec + Turbo 0.4b

https://www.youtube.com/my_videos?o=U

Comment

Working...
            X