Witam . Jestem nowym uczestnikiem forum i bardzo wszystkich pozdrawiam. Hanie mam 1 miesiąc 1996r 1.4i 3 drzwi, na początek powymienialem olej ,filtry rozrząd ,pompe ,paski i zaczolem robić zaprawki na podwoziu byly 3 miejsca rude tak 20x20 cm przy profiu do podnosnika , nie nwiem jak wyjąc nadkola plastikowe przód lewy chodzi o te plastiki co nadkole jest przypięte jeden zepsulem więc pytam fachowców jak to opanować, czy jest kontrolka rezerwy paliwa,czy jest kontrolka swiatel mijania, jak dobrac się do pompki spryskiwaczy na przod nie dziala z kazdej inf się ucieszę pozdrawiam wszystkich.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Civic VI
Collapse
X
-
Przeniosłem temat do odpowiedniego miejsca.
Jesli chodzi o plastikową osłonę nadkola przód, to po bokach masz rozlokowane spinki, na wysokości lampy, na samym szczycie i w tylnej części nadkola (za kołem) masz 2 wkręty. Jeden wkręt wchodzi w plastikowy próg, a drugi w błotnik/nadkole przednie. Jak poodkręcasz je to ci osłona nadkola wyjdzie bez problemu. W załączniku zamieszczam rozmieszczenie spinek i tych wkrętów.Nadkole.jpg
Kontrolka rezerwy jest nie we wszystkich egzemplarzach, możesz sobie poświecić lampką czy nad wskazówką poziomu paliwa jest znak dystrybutora, wtedy już będziesz wiedział na 100 %. Z tą kontrolką nieraz też jest dużo zabawy, ponieważ niektórym się po prostu żarówka przepala i dlatego może nie świecić, albo trzeba się bardzo mocno napocić, aby sie zapaliła, ale wtedy masz już tylko paliwa na 80-100 km.
Kontrolka od świateł mijania niestety nie ma, jest dopiero kontrolka od świateł "długich".
Żeby dobrać się do zbiorniczka od spryskiwaczy, można własnie zdemontować te plastikowe nadkole w lewym nadkolu przednim i jak dalej mało miejsca będzie to poluzować 2 śruby na zderzaku że będziesz mógł go trochę zdjąć.
-
Milo by bylo jakbys zaczal w dziale powitalnym
Jesli dobrze kombinuje to nie mozesz sobie poradzic ze zdjeciem spinek od nadkola? Jesli o to chodzi to wystarczy wyjac najpierw srodkowa czesc czyli kolek a potem podwazasz calosc srubokretem plaskim i ladnie powinna wyjsc spinka.
Kontrolka od rezerwy powinna byc. Najlepiej poswiecic jasnym swiatlem, powinna byc po prawej stronie. calkiem mozliwe ze masz spalona zarowke. Ja tez mialem
Co do pompki spryskow. Tez przerabialem ten temat. Jest szansa dobrac sie do pompki bez zdejmowania zderzaka ale trzeba miec male lapki i zwinnosc cyrkowcaJa zdjalem zderzak. Zbiorniczek jest od strony kierowcy a pompki sa bezposrednio na nim. U mnie to wygladalo tak:
Sprobuj przeczyscic same pompki i ich styki. U mnie wystarczylo i do dzisiaj wszystko ladnie dziala.The 1st. - EJ9
The 2nd. - ES7
The 3rd. - FD7
The 4th. - CU2
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Comment
-
Crisownik dziękuję , Hanie kupilem w Polsce sprowadzona z Niemiec własciciel jeden Niemka coś przez pomylke nalala do spryskiwaczy żrącego zastały slady na lakierze przy wylocie i na dachu udalo się spolerowac jako tako ale silniczka nie dało się uratować przelozylem węzyki z tylu na przod i polowicznie dziala szukam sklepu lub osobę prywatną chodzi o częsci.Pozdrawiam.
Comment
-
Płyn chłodniczy? Żrący? Tego jeszcze nie słyszałem. Bardziej by to wyglądało na DOT4.
Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172
Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535
Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG
Tęsknota za Hanką jest ciągła.
Comment
Comment