Hondzia paliła mi w mieście 7 litrów. Niestety okazało się, że ucieka mi benzyna i moje przewody paliwowe mogłam co najwyżej wyrzucić bo całe były zardzewiałe. Po wymianie wszystkich przewodów i paliwowych i hamulcowych nagle honda pali mi prawie 10 litrów. I to dokładnie od momentu wymiany. Mieliście tak?? Co może być tego powodem???
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
po wymianie przewodów więcej pali ?
Collapse
X
-
Zrób samodiagnostykę. Szperając pod podwoziem łatwo np. uszkodzić kable sondy.
Jest jeszcze kwestia szczelności przewodów paliwowych po wymianie. Może wcześniej kapały a teraz leją ? Sprawdzałaś ?Last edited by syriuszteam; 29-08-2013, 17:29.
-
Syriusz napisałeś "sprawdzałeś" pisząc do kobiety?
Tak komputer wyrzuci Ci ew błąd sondy lambdaGdy jest uszkodzona wyraźnie wzrasta zużycie paliwa
EX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Nie ma sprawy, polecamy się na przyszłośćEX Civic FN1
EX Civic ED7
EX Civic EP2
EX Civic FD7 FL
EX Civic FN2
EX Civic FG1
EX Civic FD7
EX Civic EM2
EX Accord CL3
EX Accord CG8
EX Civic MB6
EX Civic MB4
EX Civic MB2
Comment
-
Zamieszczone przez dudi87 Zobacz postaoj tam oj tamkobiet mało na forum to i literówka może się znaleźć
Dziękuje Wam chłopaki za pomoc
Comment
-
Hej, mam również problem z przewodami. Wymieniałaś przewody i zbiornik czy tylko przewody? Moja Hondzia stoi na warsztacie, a ja z niecierpliwością czekam na diagnozę. Jeśli to nie tajemnica to ile kaski wybuliłaś na ten remoncik? Jestem przerażona bo w zeszłym roku mechanik chciał mi autko oddać na złom, ale inny mechanik uratował Hondzi życie. A teraz te cholerne przewody.
Comment
-
Ja jakiś czas temu też wymieniłem przewody, i nie pali więcej, wkradł się jakiś błąd po prostu, chyba że coś nie tak mechanik zrobił, wcześniej paliwo ciekło sobie, po wymianie nic nie powinno się dziać
Comment
-
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Trochę naświetliło mi to sytuację. Niestety wciąż czekam na wiadomość z warsztatu. A może macie jakieś namiary na mechanika, który kocha Hondy, zna się na rzeczy i nie kroi z kaski klientów. Interesuje mnie Gdańsk i okolice. Hondzia ma trochę latek i na pewno przyda się jej dobry "lekarz". Będę wdzięczna
Comment
Comment