Witam
Tydzień temu po zakupie hondy, jeszcze tego samego dnia zatankowałem ją do oporu żeby zobaczyć ile jestem w stanie przejechać na pełnym baku...
Wczoraj wieczorem wybiła magiczna liczba przejechanych 300km. Samochód głównie użytkowany jest w mieście małym, ale gdy gdzieś jadę, łapie temperaturę
odpowiednią do niższego spalania.
Problem leży tutaj, że w moim roczniku 98' po wyliczeniu spalania troszkę się zdziwiłem...
Spalanie wynosi 10,6667 litrów na 100 kilometrów
Koszt przejechania 1 kilometra wynosi 0,6027 złotych
Koszt przejechania 100 kilometrów wynosi 60,27 złotych
Koszt przejechania 300 kilometrów wynosi 180,8 złotych
Wydaje mi się że to jednak trochę dużo jak prawie 11 litrów w mieście, spodziewałem się owszem wyniku 8-9 litra
czyli około 400km przejechanych, tym czasem przy 300km wskazówka się położyła.
Jak jest z Waszymi 6-tkami ?
W sobotę jestem umówiony na wymianę oleju + filtrów, może to coś pomoże, bo inaczej przerzucę się na rower :P
Tydzień temu po zakupie hondy, jeszcze tego samego dnia zatankowałem ją do oporu żeby zobaczyć ile jestem w stanie przejechać na pełnym baku...
Wczoraj wieczorem wybiła magiczna liczba przejechanych 300km. Samochód głównie użytkowany jest w mieście małym, ale gdy gdzieś jadę, łapie temperaturę
odpowiednią do niższego spalania.
Problem leży tutaj, że w moim roczniku 98' po wyliczeniu spalania troszkę się zdziwiłem...
Spalanie wynosi 10,6667 litrów na 100 kilometrów
Koszt przejechania 1 kilometra wynosi 0,6027 złotych
Koszt przejechania 100 kilometrów wynosi 60,27 złotych
Koszt przejechania 300 kilometrów wynosi 180,8 złotych
Wydaje mi się że to jednak trochę dużo jak prawie 11 litrów w mieście, spodziewałem się owszem wyniku 8-9 litra
czyli około 400km przejechanych, tym czasem przy 300km wskazówka się położyła.
Jak jest z Waszymi 6-tkami ?
W sobotę jestem umówiony na wymianę oleju + filtrów, może to coś pomoże, bo inaczej przerzucę się na rower :P
Comment