Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

korek, nakrętka zbiornika płynu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• korek, nakrętka zbiornika płynu

Czy u was nakrętka zbiornika płynu chłodzącego ma uszczelke?

nie u mnie nie miała

Comment

U mnie też nie ma.

Comment

Również nie mam.
        - Stuk! Puk!
        - Kto tam?
        - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Potwierdzam wypowiedzi poprzedników-korek nie posiada uszczelki
          ビートル ジョン

Comment

Nie ma i mieć nie powinien.
            Uszczelka ze swej natury bywa elastyczna a to zaprzecza idei tego zbiornika i budowie tego korka. Ma on za zadanie nie dopuszczać do nadmiernego wzrostu ciśnienia w układzie chłodzenia. Działa jak zawór upustowy przy wzroście ciśnienia w układzie powyżej 1.1 bara. Nie ma za zadanie zapobiegać wylewaniu płynu a wręcz przeciwnie. Przy wzroście ciśnienia to tamtędy ma nastąpić jego redukcja i ewentualne wylanie nadmiaru płynu, a nie przez rozerwany układ. Stąd też stosunkowo wysoka cena tych korków. Taki blow off układu chłodzenia.
            Pzdr.

Comment

Mam jeszcze pytanie dość banalne, ale chyba istotne. Jak powinien być zamontowany filtr powietrza w puszcze - dłuższym bokiem w dół, czy w górę?

Comment

To znaczy jak dłuższym bokiem w dół czy w górę?Nie rozumiem..............
                Ramka filtra ma być ułożona na rancie puszki-inaczej nie zamontujesz
                ビートル ジョン

Comment

Chodzi o to, że filtr może być zamontowany na 2 sposoby. Jego wysokość oznaczona H to 37,5 mm https://www.filtron.pl/katalog/ilust...arge/ap104.jpg

Guma uszczelniająca nie jest na środku tej wysokości, dla tego pytanie - gdzie jest spód filtra, a gdzie góra?

Ma być zamontowany tak jak tutaj na zdjęciu czy odwrotnie? https://moto.allegro.pl/filtr-powiet...950084909.html
                  Last edited by TomP; 29-01-2013, 00:59.

Comment

W tym drugim przypadku filtr jest do góry nogami
                    ビートル ジョン

Comment

Dzięki, o to chodziło, w takim razie poprzedni właściciel zamontował odwrotnie filtr.

Comment

Working...
                      X