Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

uszkodzony zderzak - co z nim zrobić ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• uszkodzony zderzak - co z nim zrobić ?

witam. dzisiaj miałem mała stłuczkę i zderzak wygląda tak.

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

z chęcią kupiłbym sobie nowy, ale z dostępnością do mojego modelu nie jest kolorowo.

macie pomysły jak z sobie z tym poradzić i jaki to może być koszt ?

z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

niby jest możliwość sklejenia tego lub zespawania plastiku ale chyba taniej cie wyjdzie jak kupisz zderzak może uda sie w kolorze myślę że dostęp jest ok przeciez masz 5d przed liftem

Comment

Cześć.
      Przy takim uszkodzeniu ja bym pokusił się o pospawanie plastiku. Klejenie daje słabszy efekt zespolenia i trudniej jest o zminimalizowanie szczeliny. Co do kosztów trudno wyrokować, ale jeśli sam zdemontujesz zderzak i oddasz fachowcowi tylko do spawania, nie powinno to być więcej niż 50 zł. Potem chyba zaprawka, bo malowanie całego elementu nie wydaje się konieczne. Rysa powinna być nieznaczna. Jeśli jednak jesteś "zabitym" estetą i perfekcjonistą, to zakup nowego lub używanego zderzaka i malowanie całego elementu. Wtedy koszty nieporównanie wyższe.
      Pzdr.

Comment

ok. wielkie dzięki. a co można zrobic z zarysowaniami poniżej ?

Comment

Zamieszczone przez flexxx Zobacz posta
          ok. wielkie dzięki. a co można zrobic z zarysowaniami poniżej ?
          Jeśli masz możliwość Ty lub ktoś ze znajomych pogadać z lakiernikiem, który zajmuje się tym jako dodatkową pracą ( dorabia ), to w cenie do 100 zł znikną wszelkie ślady. To bardzo "regionalne" sprawy taka cena usługi, ale różnica nie będzie zbyt wielka +/-.

Comment

Spawać. Podjedź do lakiernika, pogadaj z nim, powiedz że zderzak sam ściągniesz a on żeby pospawał, ewentualnie jak chcesz malować to oddaj do malowania, rysy Ci wyszpachluje pewnie. Koszt całości będzie w okolicach 300 zł.
            - Stuk! Puk!
            - Kto tam?
            - Panewka!

--- Moje 5D ---

Comment

Co do rys i pęknięć to możesz skorzystać z https://www.s-plus.pl/
              Last edited by Tomos; 26-05-2012, 15:25.
              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Working...
              X