Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grill VI 3d hatchback

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• grill VI 3d hatchback

czy grill w civic VI przed i po lifcie ma takie same wymiary? da sie wlozyc polift do przedlift?

Nie. Grille z lat 1995-1998 są wymienne ze sobą, a z lat 1999-2001 ze sobą.

Comment

bo np VI 3d z 98 roku maja te grile poliftowe z duzym H a swiatla itp przedliftowe wiec powinno sie dac zmienic tylko grill dam przyklad :
      Honda przedlift https://allegro.onet.pl/honda-civic-...877784869.html 96'
      honda przedlift https://otomoto.pl/honda-civic-civic...C20808415.html z grillem poliftowym a reszta wszystko przedlift

Comment

To jest tak:
        1995-1996 rok: grill z małym [H], jedno żeberko w grillu i ramka w kolor nadwozia;
        1996-1997 rok: "mały lifting" grill z małym [H], trzy żeberka w grillu i ramka "chromowana";
        1997-1998 rok: "mały lifting" grill z dużym [H], trzy żeberka w grillu i ramka "chromowana" (ja taki mam)
        1999-2001 rok: "duży lifting", min. większy grill, z dużym [H], trzy żeberka i ramka "chromowana" (wersje z USA miały małe [H], jedno żeberko, ramkę w kolor)

Pow. info dotyczą 2/3/4 D (aczkolwiek 2d QP zdarzają się w 1999 roku po "małym liftingu"

Obie Hondy, które pokazałeś, są przedliftowe.

Comment

czyli ten "mały lifting" grill z dużym [H], trzy żeberka w grillu i ramka "chromowana" (ja taki mam) da sie wlozyc do 1996-1997 rok: "mały lifting" grill z małym [H], trzy żeberka w grillu i ramka "chromowana"; lub 1995-1996 rok: grill z małym [H], jedno żeberko w grillu i ramka w kolor nadwozia; ?

edit
          https://otomoto.pl/honda-civic-C21062424.html ale zobacz sa tez hondy '97 z ramka w kolorze nadwozia, malym H i jednym zeberkiem wiec cos nie tak
          Last edited by patyczak94; 23-10-2011, 20:44.

Comment

No są, owszem - początek produkcji, może ktoś sobie zmienił, moze po wypadku. Ogólnie jest jak ja napisałem, a w przedliftach można sobie zmieniać. Grill z 1996 dać do 1998 a z 1998 do 1997, 1997 do 1996 itp itp

Comment

no i jak sie wsadzi grill z 98' do 96-95 to nie ma juz roznic miedzy ta a ta nie ? jeszcze mam pytanie czy wszystkie rodzaje silnikow 1.4 sa do odmulenia czy tylko niektore

Comment

Nie ma różnic. Dopiero w 1999 był widoczny lifting: inne zderzaki, lampy, błotniki, maska, tapicerka, delikatnie zegary (pol ifcie mają w innym kolorze kreskę nad 30 i 50 km/h). Do odmulenia są wersje 75 KM, na pewno jest to D14A3, a dalej nie wiem, ale jest temat na forum które.

Comment

dzieki kolego bardzo mi pomogles

Comment

spoko, you're welcome .

Comment

Working...
                    X