Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie odpala. Pomocy!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie odpala. Pomocy!

Witam!
    Od 3 dni jestem właścicielem Civica VI coupe (wcześniej był V gen htb - później założę wątek o nowym wózku.
    Mam pytanie. Samochód dwa dni śmigał pięknie. Wczoraj zabrałem się za wymianę głośników z przodu i od tego momentu samochód już nie odpalił. Akumulator padł - założony inny, później próbowałem z szelek. Kręci jak oszalały, iskra jest. Dla pewności dolałem benzyny za 30 zł, a on nawet nie zagada. Bezpieczniki sprawdzone. Pomóżcie! Silnik chyba D16Y7
    Civic Coupe '97 EJ6 D16Y7

Słychać czy pompa podaje paliwo?
    ビートル ジョン

Comment

Tak. Słychać ją. Paliwo dochodzi do komory paliwa, ale nie wiem czy dochodzi do wtrysków.

Comment

kolega miał identyczną sytuacje i problemem był rozprogramowany immobilaizer

Comment

Immobilaizer? To mam u siebie takie cudo? I jak sobie z tym poradzić?

Comment

mi się wydaje że jakby to był problem imo to nawet by nie kręcił

Comment

wrócę do pytania Bosa "Słychać czy pompa podaje paliwo?"

Twoja odpowiedź jest niepełna (chodzi o szczegóły pracy pompy)

to że ją słychać to ok, ale tu chodzi o pewien szczegół otóż,
              wsiądź do auta pozamykaj szyby i wszelkie urządzenia (radio, dmuchawy itp.) zrób kompletną ciszę i
              przy przekręceniu kluczyka na ON musi być tak słyszalna pompa jak teraz opiszę:
              Kluczyk na ON ...i: "klik" ..."buuuuu"..."klik"
              pytanie jest takie: czy słychać te 2-gie "klik" ?
              Last edited by rambo7; 26-08-2011, 08:18.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Dla sprostowania wypowiedzi kolegi rambo, chodzi o przekaźnik pompy paliwa w skrzynce bezpieczników. Przy przekręceniu kluczyka na zapłon, powinien cyknąć, pompa zabuczeć i przekaźnik cyknąć

Przy okazji ja się dołączę z pytaniem, bo ostatnio padła mi pompa paliwa i wymieniałem ją na nową, no i muszę teraz dłużej kręcić. Czy może to być spowodowane, że ma inne ciśnienie podawania paliwa?
                Last edited by Tomos; 26-08-2011, 09:05.
                http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Tak, słychać "klik" - "buuuu" - "klik". Samochód zawędrował do mechanika. Dam info o diagnozie i kosztach. Podejrzenie - aparat zapłonowy.

Comment

Working...
                  X