Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana szyby na nowa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana szyby na nowa

witam. mam pytanie związane z wymianą szyby przedniej. jeżeli wymienie ją na nowa (wymiama w odpowiednim warsztacie) to szyba ma być z tego roku co rok montażu czy może byc inna.

Nie rozumiem co ma do wymiany rok produkcji i rok montażu.
    Kupujesz szybę wstawiasz i po kłopocie. Możesz sobie kupić szybę z czasów PRL-u, najważniejsze aby pasowała do twojego auta

Comment

Zamieszczone przez Karl1985 Zobacz posta
      Nie rozumiem co ma do wymiany rok produkcji i rok montażu.
      Kupujesz szybę wstawiasz i po kłopocie. Możesz sobie kupić szybę z czasów PRL-u, najważniejsze aby pasowała do twojego auta
      chodzi mi oto, ze wstawim szybe dzis a data produkcji jest z 1999( czy ona jest nadal jak "nowa" mimo że lazała tyle lat w magazynie

Comment

wkładaj i nie gadaj

Comment

szkło niby nie traci swoich właściwości po latach więc teoretycznie nie ma znaczenia. jeśli to twoja szyby to wstawiaj bez zastanowienia. jesli zamierzasz ją kupić to może warto żądać "świeższej", przynajmniej ja bym tak zrobił
          Civic VTi B18C4 182 HP

Comment

A jesteś pewien, że ta szyba to 1999 rocznik a nie 2009?
            http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Zamieszczone przez Tomos Zobacz posta
              A jesteś pewien, że ta szyba to 1999 rocznik a nie 2009?
              to był tylko przekład rocznika szyby. mi chodziło czy jak wstawiam w 2011 roku szybe to czy może byc wstawiona z innego i uznana jako "nowa"

Comment

No tak. Nowa w tym przypadku oznacza nieużywana nigdy wcześniej, a dobrze przechowywana nie traci swoich właściwości, że się tak wyrażę. :P
                http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

Working...
                X