Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak czyscicie Kokpit auta

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak czyscicie Kokpit auta

Siemka jakimi preparatami czyścicie Deske Rozdielczą ....
    Zeby bylo pieknie i ladnie nie chodzi mi o te zapchowe i ich polysk sie błyszczy jak psu j,,,a,,,j,,,c.....

Ja zakupilem sobie nawilzane sciereczko-chusteczki i jestem mega zadowolony, takie same mam do czyszczenia szyb.
    Jest czysto i pachnaco i kurz tak strasznie nie siada.

PRECZ Z PLAKIEM - tego badziewia nikomu nie polecam czyba ze ktos strasznie lubi jak sie wszystko lepi.
    Pozdro
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Ja tez uważam, że Plak to najgorszy shit jaki można było wymysleć - na początku efekt piękny, ale potem wszystko oblepia się jeszcze większą warstwą kurzu. Plak to ulubiony środek handlarzy samochodowych, którzy na szybko picują auto do opchnięcia.
      Ze swojej strony mogę polecić produkty Sonaxa bo są bardzo dobre.
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

ja najpierw używam zwykłej bawałnianej szmatki zwilżonej wodą żeby zetrzec kurz z deski rozdzielczej a potem dopiero używam środka do kokpitu nie plaka coś inengo duży wybór na rynku jest a jeśli już uzywam plaka to nie psikam nim bezpośrednio na deske tylko do wody go psikam i potem szmatka wilgotna na deske nakładam potem na sucho wycieram żeby nie było mazów fajne jest też czernidło do czarnych plastików

Comment

ja osobiście mieszam letnią wodę z odrobinką (sic!) płynu do mycia naczyń, bo w aucie się pali i zwykłą wodą ciężko to domyć. Potem wycieram do sucha bawełnianą szmatkąewentualnie irchą. Następnie nakładam specjalny wosk do plastików (wakos) który lekko matowi plastki (na opakowaniu pisze pół-błysk) i bardzo się cieszę bo jak się świeci to w nocy/dzień odbija mi się plastik w szybie przedniej i czasami mało widzę, a tak mam autko czyste pachnące (ja wybrałem zapach wrzosu) i bezpieczne do jazdy w nocy.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
          http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Ja używam ściereczek do kokpitu firmy Sonax a później wycieram suchą szmatką. Później na szmatkę psikam odrobinę plaka i wycieram deskę. A do czyszczenia tapicerki używam jakiegoś niemieckiego specyfiku nie pamiętam jak się nazywa ale jest mega zaj****** Bardzo dobry do jasnych tapicerek. Jak ktoś zainteresowany to jutro mogę podać nazwę.(Wiem że to nie ma związku z tematem)
            Last edited by MarcinE66; 17-07-2011, 20:03.

Comment

Working...
            X