Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Huczące łożysko piasty tylnej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Huczące łożysko piasty tylnej

Witam. Coś mi zaczeło szumieć w aucie gdy jadę powyżej 50km/h. Pół roku temu na przeglądzie technicznym powiedzieli mi, że stojąc w kanale pod autem słychać delikatnie łożysko w tylnej lewej piaście i za jakiś czas będzie je trzeba wymienić. Więc może to faktycznie łożysko? To jest taki huczący dźwięk typu jakieś "uuuUuuuUuuuuu..."
    Może podjade na chwilę na przegląd i sprawdzę czy to na pewno dźwięk pochodzi z piasty. A gdyby to było faktycznie łożysko, to słyszałem, że trzeba kupić całą piastę, to prawda? Jeśli tak to jakiej firmy kupić piastę?

Taka może być?
    Last edited by Robus66; 31-05-2011, 20:46.
    Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!

Civic EJ9 12.2009 - 01.2014

Jeżeli to łożysko to odgłos powinien się nasilać na zakrętach.Możesz łagodnie pokręcić prawo-lewo podczas jazdy i nasłuchiwać. Tak kupuje się całą piastę choć są magicy co wymieniają same łożysko w starej piaście ale nie wiem czy to warto. jeżeli ktoś zrobi to nie umiejętnie to po czasie łożysko znów się odezwie.Piasty szukaj w renomowanych hurtowniach

Comment

to "uuuuuuuuuuuuuu" jest de best......niektórzy z forum wiedzą o co chodzi-do dzis sie z tego śmieję
      co do łozyska-sprawdziłem doświadczalnie na zużytej piaście-mam niepodważalny dowód,że piasta jest sama w sobie łożyskiem (bieżnia pierścienia zewnętrznego jest wytoczona w piaście a pierścień wewnętrzny wraz z kulkami jest montowany w środek)

co do firmy-ludziska pewnie doradzą
      ビートル ジョン

Comment

Taaak ... jak robi "UuuuUuuuuuUuuuu" to bardzo poważna sprawa . Przechodziłem to niedawno u siebie. Wymiana na 15-30 minut roboty. Polecam piastę Kanaco
        Last edited by Ryba; 01-06-2011, 18:44.
        moja koHanka - Satin Silver 1,4is EJ9

Comment

Dzisiaj dzwoniłem do gościa, to zaproponował mi piaste firmy JPN i tą "lepszą" NTN. JPN = 130zł, NTN = 200zł, Kanaco = ?
          Toooo fast Toooo furious Tooo fast Act a fool maaan!

Civic EJ9 12.2009 - 01.2014

Comment

Dwa tygodnie temu wymieniałem piastę u siebie. Wybrałem NTN i do swojego samochodu kosztowała 160zł. Sprawdz w necie " Auto- Hurt" bo mieli ostatnio dużo promocji na NTN i KOYO i ja u nich kupowałem. Nie zawracaj sobie głowy Max Gear, Jc i tym podobnym. Parę złotych tańszym a jakośćią gorszymi łożyskami. Przykład z życia; wymieniona pompa od wspomagania kierownicy na Max Gear w moim samochodzie służbowym zaczeła puszcz po nie całym miesiącu.

Comment

Working...
            X