Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z płynami

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z płynami

Siemanko znowu mam problem tym razem z płynami... śmigam już moją strzałą 2 latka i przejechałem ponad 30 tys ale nie dolewałem płynów oprócz wymiana oleju i do spryskiwaczy bo instrukcje mam po niemiecku i nic nie kumam i mam prosbe aby ktoś mi powiedział jakie płyny gdzie są i jakie najlepiej dolać czy może trzeba wymienić bo tego z nr 1 mam już poniżej min
    Załączone pliki

1 to płyn wspomagania chyba - tu nie jestem pewien
    2 płyn hamulcowy DOT 3 lub DOT 4
    3 płyn do sprzęgła hydraulicznego - lejesz płyn hamulcowy DOT 3 lub DOT 4
    4 płyn chłodniczy - ja leje borygo, układ sam się odpowietrza
    http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

1 to od wpomagania , napewno

Comment

A trzeba ktoryś wymieniać czy wystarczy dolać??

Comment

A jak myślisz? Takie pytania to dzieci w podstawówce zadają... każdy trzeba kiedyś wymienić bo płyn hamulcowy łapie wodę, od wspomagi to nie wiem ale warto kiedyś wymienić żeby nie zatrzeć mechanizmu, a chłodniczy jak masz szajski to wymień, a jak nie to dolej tylko.
          http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20434 <----- Moja była srebrna strzała

Comment

dzieki wielkie za pomoc

Comment

wszystkie wymień skoro juz od 2 lat nie wymieniałes A napewno kupiłes auto 2 lata temu i sam nie wiesz kiedy były wymieniane Jak sobie juz powymieniasz to wtedy ewentualnie dolewki chłodniczego wedle potrzeby ( najlepiej ten sam typ)

Comment

Wszystkie wymień oprócz płynu w układzie wspomagania (1), tu tylko dolewka. Honda nie zaleca wymiany okresowej tylko dolewki.
                pzdr

Comment

Zamieszczone przez arek Zobacz posta
                  Wszystkie wymień oprócz płynu w układzie wspomagania (1), tu tylko dolewka. Honda nie zaleca wymiany okresowej tylko dolewki.
                  pzdr
                  A skąd masz takie info????? Zmartwię Cię, płyn w układzie wspomagania też się wymienia (starzeje się, z czasem robi się przepracowany)
                  Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
                    A skąd masz takie info????? Zmartwię Cię, płyn w układzie wspomagania też się wymienia (starzeje się, z czasem robi się przepracowany)
                    Niedawno byłem w ASO na przeglądzie. Ponieważ nigdy nie był wymieniany płyn od wspomagania zapytałem czy trzeba wymienić. Koleś powiedział,że się nie wymienia tylko uzupełnia ewentualne braki. Płyn zmieniają przy wymianie lub regeneracji przekładni kierowniczej. Zresztą w ksiązce gwarancyjnej nie ma mowy o częstotliwości wymiany tego płynu.
                    pzdr

Comment

Zamieszczone przez arek Zobacz posta
                      Niedawno byłem w ASO na przeglądzie. Ponieważ nigdy nie był wymieniany płyn od wspomagania zapytałem czy trzeba wymienić. Koleś powiedział,że się nie wymienia tylko uzupełnia ewentualne braki. Płyn zmieniają przy wymianie lub regeneracji przekładni kierowniczej. Zresztą w ksiązce gwarancyjnej nie ma mowy o częstotliwości wymiany tego płynu.
                      pzdr
                      No to nie wymieniaj Miłej regeneracji maglownicy życzę

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

Comment

mysle ze jak od nowosci plyn nie był wymieniany to po 10 latach jest juz chyba troszke stary a wymiana jest dosyc prosta opisana na forum sam plyn tez kosztuje w granicach 20 zl wiec moim zdaniem warto

Comment

Zamieszczone przez przemo_wb Zobacz posta
                          No to nie wymieniaj Miłej regeneracji maglownicy życzę
                          Ja osobiście zastosuję się do rad serwisu i nie wymienię płynu, ale jeżeli moja opinia mogła wprowadzić kogoś w błąd to przepraszam.
                          pozdrawiam

Comment

Ja to jednak wole wymienić mniejsze koszty napewno niż maglownica ewentualnie:P a pytanie ile wejdzie mi płynów w litrach przy całkowitej wymianie:
                            do chłodnicy (lepsze borygo czy prestone),
                            do wspomagania (lepsze stp czy prestone)
                            do sprzęgła (dot 4 polecicie jakaś dobra firme za rozsądną cene)
                            hamulcowy (j. w.)
                            do skrzyni biegów to czytałem ze ok 1,5-1,8 l (najlepiej Mtf honda i podobno texaco a jakieś inne znanych firmy jak mobil lub cusik takiego warto to brać czy szkoda zachodu bo wole wymienić raz i mieć spokój na dłużej )

Comment

Zamieszczone przez mossoo Zobacz posta
                              Ja to jednak wole wymienić mniejsze koszty napewno niż maglownica ewentualnie:P a pytanie ile wejdzie mi płynów w litrach przy całkowitej wymianie:
                              do chłodnicy (lepsze borygo czy prestone),
                              do wspomagania (lepsze stp czy prestone)
                              do sprzęgła (dot 4 polecicie jakaś dobra firme za rozsądną cene)
                              hamulcowy (j. w.)
                              do skrzyni biegów to czytałem ze ok 1,5-1,8 l (najlepiej Mtf honda i podobno texaco a jakieś inne znanych firmy jak mobil lub cusik takiego warto to brać czy szkoda zachodu bo wole wymienić raz i mieć spokój na dłużej )
                              Do chłodnicy ok. 4 litry, ale radzę kupić 5 l, bo troche zejdzie na odpowietrzenie. Osobiście wolałbym Prestone, ale Borygo też dobre
                              Do wspomagania około 1 litra ATF Mobil.
                              Do sprzęgła DOT4 około 0,5 litra. Nie ma firmy wyróżnianej, ponieważ wszystkie DOT4 trzymają normy
                              Hamulcowy DOT4 około litra. Reszta j.w. (możesz kupić 2 litry DOT4 do sprzegła i do hebli)
                              Do skrzynie biegów wchodzi 1,8 litra MTF Honda (kupujesz w bańkach litrowych)

i to tyle + koszty wymiany oczywiście. Jak jesteś z Wawy i okolic to w mojej sygnaturce masz link do naszego tematu z cennikiem robocizny

Comment

Working...
                              X