Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odmrażacz

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odmrażacz

Witam

po zastosowaniu odmrażacza do zamków, zamek bardzo ciężko się otwiera jest wielki problem z jego otwarciem, czy ktoś wie co jest tego przyczyną?

moze poprostu kiepski odmrażacz

Comment

zamocz kluczyk w zbiorniczku płynu hamulcowego i wsadz do zamka
      j tak zrobiłem ze wszystkimi zamkami odkąd rano kiedyś nie mogłem otworzyć i nic mi nie zamarza

Comment

zwroc uwage czy to wklad zamka czy moze sam zamek w drzwiach, u mnie kiedys zamarzal zamek ( nie wkladka) i po nasmarowaniu od zeszlej zimy spokoj, a co do odmrazaczy to ja nie stosuje, bo moj znajomy jest spec. od zamkow i kluczy i twierdzi ze lepeij nic tam nie wlewac jesli sie chce miec zamek w porzadku, bo zawsze potem do kluczyka sie jakies syfy przykleja np. z kieszeni i zostaja one potem w zamku i oże sie wtedy blokować i zacinac, chciaz rozumiem ze podczas desperackich prob otwarcia samochodu stosuje sie wszelkie srodki )
        sigpic
        niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

wkład czy zamek ??? jak włożę kluczyk to ciężko się przekręca.... jeżeli można wiedzieć, czym nasmarowałeś zamek??

Comment

wez oleju silnikowego w strzykawke z igłą i psiknij do zamka
            Życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem...

Comment

olej gęstnieje lepszy płyn hamulcowy bo nie zamarza

Comment

wklad zamka to jest to do czego wkladasz kluczyk w drzwiach a sam zamek jest umieszczony w srodkowej czesci drzwi i to raczej on przymarza ( no chyba ze kluczyk nawet nie drgnie-wtedy to moze byc i wklad)), ja wyjałem ten wlasnie zamek, rozebralem co sie dalo, wyczyscilem i nasmarowalem jakas oliwka do smarowania, nie polecam do tego WD 40 bo to na krotka mete jest

a jezeli przymarza wklad to mozna podgrzac kluczyk zapalniczka i wsadzic powino pomoc
                sigpic
                niebieska perełka D14Z2 EJ9 2000

Comment

Working...
                X