Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przekładka VTI

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Przekładka VTI

Mam pytanie do osób siedzących w temacie. Jak wygląda sprawa przełożenia Civica VI anglika VTI B18C4, ewentualnie B16A2 na europejski? Chodzi o całe auto, nie o swap silnika. Pytam bo często zdarzają się takie auta za 1.500 funtów. Może ktoś zna firmy w okolicach Trójmiasta albo ewentualnie Elbląga które zajmują się tego typu przekładkami? Chodzi o nadwozia sedan jak i hb (choć te drugie są już duuużo droższe )

P.S. Nie wiem czy dobrze umieściłem temat, w razie czego proszę Moderatora o przeniesienie.

Ale co chcesz zrobić? Chcesz anglika przerobić na europę?
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Tak, całe auto. Tylko, że chodzi o wersję nadwoziową sedan (angielka), np.

Comment

Zamieszczone przez sempo89 Zobacz posta
        Tak, całe auto. Tylko, że chodzi o wersję nadwoziową sedan (angielka), np.
        https://www.autotrader.co.uk/classif...1500?logcode=p
        Po pierwsze "angielka" to liftback a nie typowy sedan.
        A po drugie to nadal nie wiem za bardzo o co ci chodzi... Pytasz jakie elementy trzeba zamienic, zeby z anglika zrobic europe?
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Chyba o przekladke kierownicy chodzi koledze. nie wiem czy ten civic mial bude auropejska czyli wystarczy wlozyc bebechy i deske od civic z kierownica po lewej stronie i hula bo w budzie tak zwanej europeskiej byly wycinane otwory po obu stronach na kolumne itd. moze ktos sie lepiej orietuje w tym

Comment

Chłopak się po prostu pyta czy można kierownicę z prawej strony przerzucić na lewą stronę, ile to kosztuje i czy w Trójmieście są firmy, które mu to ogarną. Sedan też może być "angielką", skoro na ten rynek został wyprodukowany.

Comment

Zamieszczone przez Duff Zobacz posta
              Sedan też może być "angielką", skoro na ten rynek został wyprodukowany.
              Chodzi o "angielke" w rozumieniu modelu (MA i MB sa popularnie nazywane "angielkami") czyli liftback taki jak w linku a nie o produkcje na rynek angielski.
              sigpic

Comment

Żeby zrobić taką zmianę (kiera z prawej strony na lewą) trzeba wycinać ścianę grodziową i wstawić od wersji europejskiej ( nie ma otworów montażowych po obydwu stronach ), dodatkowo trzeba zmienić, maglownicę, deskę rozdzielczą, mechanizm wycieraczek, system nawiewu i jeśli jest klimy, przerobić lub zmienić wiązkę kabinową i oczywiście lampy przednie.
                Last edited by Tomo1; 25-10-2010, 22:37.
                Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

No i Tomek podsumowal temat... Moze sie myle, ale nie trzeba jeszcze zamieniac polosiek?

EDIT: Nie trzeba
                  Last edited by majkel79; 25-10-2010, 18:03.
                  sigpic

Comment

Jeśli chodzi o "angielkę", to rzeczywiście, mój błąd. Chodzi oczywiście o sedana. Widzę, że temat generalnie do ogarnięcia. Najbardziej chodziło właśnie o ścianę grodziową. Teraz już wszystko jasne. A nie wiecie może gdzie wykonują tego typu usługi?

Comment

Mysle, ze kazdy powazny warsztat ci to ogarnie - popytaj. Pisze powazny gdyz wiaze sie to z wyjeciem sporej czesci auta dlatego na pierwszy lepszy warsztat-krzak bym sie nie rzucal.
                      sigpic

Comment

Z taką operacją to strasznie dużo zabawy jest. Poza tym, to nigdy nie bedzie takie trwałe, jak fabryka dała. A i tak zapewne, dla wygody, fajnie by było wrzucić fotele od europejskiej wersji, boczki drzwi, wycieraczki, zmiana reflektorów... Chyba lepiej już kupić VTI w średnim stanie, taniej i doinwestować je. Chociaż teraz Unia chce podać Polskę do sądu, za to, że nie przestrzegamy tej zasady o swobodnym przepływie towarów, itp, więc może będzie prawo rejestracji takich pojazdów z Anglii.

Comment

Mam gościa który się tym zajmuje, ale aż w Białymstoku. Generalnie szukam możliwości, bo moje eg3 pomalutku umiera

Temat i tak nie jest aż tak palący bo muszę fundusze pozbierać, ale jakbym miał robić to i do wawy mógłbym odstawić auto, byle dobrze było zrobione.
                          Last edited by sempo89; 25-10-2010, 22:50.

Comment

SSG chyab robi przekłądki tez jeden projekt widzailem na ich stonie z przekładką, a chyba jak oni robią coś to musi byc dobrze

Comment

Working...
                            X