Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czyszczenie podsufitki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czyszczenie podsufitki

Ma ktos z Was jakis sprawdzony srodek do czyszczenia podsufitki? Zwracam sie tu glownie do przemka i karola. Nie chce za bardzo jej zmoczyc, zeby nie zaczela mi odlazic. Macie jakis pomysl?
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Majkel zobaczymy na spocie jak to wygląda
    Być może uda się coś wykombinować.
    Sprawdzony środek to karcher
    jest dożo specyfików ale osobiście nie testowałem żadnego

Comment

ja tam czyszcze waniszem do tywanów. na gąbke nabieram pianę roprowadzam wycieram i błysk. jak narazie jeszcze w zadnym samochodzie nic na głowe nie poleciało

Comment

Jakby ktoś jeszcze był zainteresowany to dodam, że SONAX do czyszczenia wnętrza samochodu sprawdził się rewelacyjnie w moim przypadku.
        sigpic

Comment

Tylko potem nie susz przypadkiem jakimś grzejnikiem, ja byłem mądry i po praniu pasów wstawiłem piecyk i odeszła podsufitka ...ech..mądrość..
          Z praniem też delikatnie bo ten klej który trzyma podsufitkę jest stary i sztywny, najlepiej w ogóle tego nie dotykać, łatwo może odejść, jeśli już to tak jak Przemo napisał, odkurzyć delikatnie z kurzu, starać się jak najdelikatniej dotykać i naciskać na podsufitkę.
          Mój szarak

Comment

Zamieszczone przez Barti82 Zobacz posta
            Tylko potem nie susz przypadkiem jakimś grzejnikiem, ja byłem mądry i po praniu pasów wstawiłem piecyk i odeszła podsufitka ...ech..mądrość..
            Z praniem też delikatnie bo ten klej który trzyma podsufitkę jest stary i sztywny, najlepiej w ogóle tego nie dotykać, łatwo może odejść, jeśli już to tak jak Przemo napisał, odkurzyć delikatnie z kurzu, starać się jak najdelikatniej dotykać i naciskać na podsufitkę.
            Bez przesady - to nie porcelana A poza tym nie było czego suszyc, bo ja nie zalałem podsufitki tylko ja delikatnie przetarłem szmatka i Sonaxem. Żeby ją całą zmoczyc na tyle, żeby odchodziła podsufitka to musiałbym miec chyba smołe na niej
            sigpic

Comment

Ja zdemontowałem swoją podsufitkę co prawda w 3d pół samochodu trzeba rozebrać aby się dobrać ale potem wezyrem przemyłem, wyszorowałem ale nie tak aby zamoczyć całą, wystawiłem an słońce i od roku nic z nią się nie dzieje

Comment

Pracuje w myjni i miałem do czynienia z podsufitkami i moja technika to bierzesz jaki kolwiek płyn do prania tapicerek i przelej go butelki po płynie od mycia szyb z taka pompka i psikasz delikatnie na podsyfitke potem gąbką trzesz i na sam koniec wyscierasz to mocno suchą szmatka najlepiej bawełniania. Może super czyszte nie bedzie ale plamy powinny spokojnie zejść nie będziesz miał żadnych zacieków jak po odkurzaczasz piorących i podsufitka nie powinna odejść(zaznaczam nie powinna bo nie wiadomo czy wcześniej była prana i w jaki sposoób). Ale to tylko moja sugestia

Comment

na forum www.kosmetykaaut.pl właśnie został dodany test środka do prania tapicerki "Szampon do prania tapicerki od Temachem" Direct Chemicals & Detergents. Wpisz w allegro Temachem i poszukaj szamponu ( https://allegro.pl/szampon-do-czyszc...610862663.html ) do prania tapicery. Koszt w granicach 20 zł z przesyłką. Metoda prania bardzo prosta nie wymaga odkurzacza na mokro.
                  "Technika była taka:
                  - zanurzenie tetry w ciepłej(letniej) wodzie i mocne wyciśnięcie tetry aby była tylko wilgotna
                  - spryskanie tetry roztworem szamponu (na podsufitkę poszło około 500ml roztworu 1:6)
                  - wcieranie tak lekko namoczoną tetrą podsufitki i częste płukanie jej w ciepłej wodzie następnie abarot wyciskanie, spryskanie, wcieranie i suszenie fibrą
                  - wcieramy na małym kawałku ok 40x40 cm i następnie ten obszar przecieramy suchą czystą fibrą dobrze chłonącą wodę (ja wykorzystałem pomarańczowego Janka)
                  - itd "
                  test ze zdjęciami możesz obejrzeć na wyżej wymienionym forum ale musiałbyś się zarejestrować

Comment

Working...
                  X