Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spryskiwacze

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Spryskiwacze

Witam. Ostatnio spryskiwacze szyby przedniej w Civic 5D 1996 nie mają ciśnienia. Wymienione były jakiś czas temu na mgłowe i działały super. Ale ostatnio ledwo co mają siłe dochlapać nad wycieraczki. Płyn jest, przewody się nie poluzowały. Czy to może być dogorywająca pompka spryskiwaczy? Czy co mam sprawdzić? Patrzyłem też do środka samych dysz na tyle na ile się da i nie widziałem zanieczyszczenia. Zresztą jakby były brudne w środku to by jakoś dziwnie pryskały... a pryskaja takim strumieniem jak kiedyś ale ledwo co do szyby... Spotkał się ktoś z czymś takim?
    Dziękuję za pomoc!

jesli masz stare spryskiwacze mozesz je zalozyc i zobaczyc jak beda pryskac jesli słabo a nie ma nigdzie wycieku płynu może to być jakieś zanieczyszczenie w przewodach lub w zbiorniku i dostało sie do pompki

Comment

Czy jest jakaś możliwość przeczyszczenia jej? Czy to jednorazówka? Jak się zepsuje to trzeba nową?

Comment

ale to bys musiał rozkrecic ja a do tego musisz zderzak sciagnac

Comment

wychodze z założenia że jak sie wymienia spryski warto wymienić przewody doprowadzające na nowe i węższe ,pompka podobno pasuje od poloneza

Comment

Dziękuje za odpowiedzi... ;-)

Comment

Witam wszystkich. Mam pytanie odnosnie wymiany spryskiwaczy. W mojej hondzie spryskiwacze działlaja jednak podaja wodę na szybe w raczej zwartym strumieniu. Widziałem spryskiwacze w Seacie Ibiza podające wode bardziej rozproszoną tak, ze woda pokrywała całą przednią szybę. Czy jest mozliwośc zamontowania do Hondy nie oryginalnych spryskiwaczy? Na przykład od Seata Ibiza czy Nissana Primera? W obydwu autach spryskiwacze rozpylaja wode na całą powierzchnie przedniej szyby.

Comment

Używaj szukajki
                Masz na skróty: https://www.civicforum.pl/showthread...light=mg%B3owe
                Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Working...
                X