Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

civic 55kw 75k slaba moc

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• civic 55kw 75k slaba moc

Witam ,mam problem z moja honda.Samochod zostal sprowadzony z niemiec oczywiscie zdjeda uszczelka zamulajaca z 75 na 90 kucy,restart kompa tez robiony nieznaczy wzrost mocy .jedyniie co zauwazylem ze na 4 biegu wkreca sie do konca wczesniej do 5000
    i teraz pytanie . Jak wrzycam na 5 bieg przy zaluzmy 100 km/h autko ciagnie na tym biegu do 130-140km/h dalej nie ma mocy

ogolnie jests zamulone o co chodzi?

wymiana filtrów oleju na bieżąco

5 jest do eco jazdy , na 4 przyspieszaj

Comment

Jak pisze mieChaLeK 5 to nadbieg do eco jazdy.

Comment

Słaba moc czy słaby moment obrotowy? Pamiętaj że silniki w H są wysokoobrotowe i dopiero od 4000 silniczek miło ciągnie. Zresztą to czuć - rozgrzej silnik i na 2 wciśnij gaz do oporu (tylko nie na ruchliwej ulicy :P), na początku słabo, przy 3000 coś się zaczyna dziać ale to jeszcze nie to, przy 4 tys już dosyć ładnie ale przy 5,5 tys najmocniej wciska w fotel. Trzeba się nauczyć jeździć z takimi silnikami. Mi się to akurat podoba. Chyba że masz porównanie do samochodu z takim samym silnikiem i twierdzisz że z Twoim jest coś nie tak?
        Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Nie przesadzaj z tym ze 1.4 wciska w fotel; D

Comment

Czuć miły docisk przy obrotach 5500 w porównaniu do 2000
            Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
            Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Dzieki chlopaki za rady Faktycznie przejade sie takim samym modelem wtedy cos wiecej bede wiedzial))))

Ale wiekszosc znajomych ktorzy jezdzili podobnymi hondami twierdza ze moja zamula))

Comment

Working...
              X