Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

licznik ;(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• licznik ;(

Witam. Zauważyłem ze nie nalicza mi przejechanych kilometrów... miał ktoś może taki problem... ?? Oraz wskazówka od kilometrów czasami zacina się np. jadę około 100km/h a pokazuje 85km/h i po jakimś czasie wskoczy na 100 ? w skrócie nie pokazuje płynnie prędkości tylko skacze, przerywa ;/

( nie jest to zdjęcie mojego licznika )

napisze ci to co pewnie napiszą ci inni bardziej doświadczeni koledzy z forum sprawdź czy przewody na złączkach w liczniku się nie wypięły bądź czy nie są pośniedziałe
    odnośnie posta niżej
    skleroza nie boli o tym zapomniałem dzięki za przypomnienie przemo
    Last edited by bartholomew982; 17-06-2010, 21:47.
    sigpic

Comment

moze naped licznika pada

Comment

Ja miałem to samo. Tzn. prędkość pokazywał, ale nie naliczał km. Po rozebraniu licznika okazało się, że był po chamsku "przekręcony" przebieg licznika - śrubokrętem lub jakimś innym tempym narzędziem i powyłamywał niektóre ząbki zembatki. Udało mi się go przekręcić ręcznie - poszedł dalej, ale po 10.000 znowu to samo. Operacje powtórzyłem, ale ileż można?! Aledrogo.pl i drugi licznik - niestety. Jesli auto kupiłeś niedawno - to może masz podobny problem jaki ja miałem.

Comment

Zamieszczone przez miniek3000 Zobacz posta
          Ja miałem to samo. Tzn. prędkość pokazywał, ale nie naliczał km. Po rozebraniu licznika okazało się, że był po chamsku "przekręcony" przebieg licznika - śrubokrętem lub jakimś innym tempym narzędziem i powyłamywał niektóre ząbki zembatki. Udało mi się go przekręcić ręcznie - poszedł dalej, ale po 10.000 znowu to samo. Operacje powtórzyłem, ale ileż można?! Aledrogo.pl i drugi licznik - niestety. Jesli auto kupiłeś niedawno - to może masz podobny problem jaki ja miałem.
          tez mialem podobnie...

Comment

Wielkie dzięki za rady ... w tygodniu rozkręcę i zobaczę co jest przyczyną ale podejrzewam że będzie przekręcony po chamsku jak miał kolega miniek...

Comment

Witam koledzy - ja mam ten sam problem - licznik wskazuje 163 3.. i teraz nie wiadomo czy no końcu jest 7 i 8 czy czy 6 i 7 - licznik stoi w miejscu - kręcony był napewno bo autko było sprowadzone rok temu i na VAT-25 jego przebieg widnieje jako 190 000 - przypuszczam że cofnięty był więcej - jest wiele rzeczy które wyszły dopiero po zakupie Hani - poprzedni właściciel umiejętnie niczym stary lisek zamaskował pewne niedomagania - odnośnie licznika - nie wiem czy go rozkręcać i się z tym bawić - czy odrazu poszukać zamiennika na Allegro - pozdrawiam - Cojac

Comment

kolego napisz do ralfa zaprzyjaźnionmego sprzeadwcy licznik u niego kosztuje 40zł a poza allegro mi oferował za 30zł

Comment

Working...
                X