Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zielona kontrolka podczas jazdy, później żółta

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zielona kontrolka podczas jazdy, później żółta

Dziś jechałem moim civikiem i podczas jazdy zapaliła mi się kontrolka zielona z kluczykiem a potem kontrolka żółta silnika.Zatrzymałem się żeby sprawdzić co się stało no i na tym jazda się skończyła.Auto nie odpala jaka to może być przyczyna i czy da się jakoś obejść immobilizer.

sprawdz bezbiecznik od immobilazera pod kierownica, moj znajomy mial tak samo w jego przypadku przepalil sie jeden z kabelkow ktore sa pod maska z prawej strony ta duza wiazka co wychodzi z kabiny pasazerskiej sprawdz moze tam

Comment

Sprawdź drugi kluczyk. Jeśli nie masz - tematy o dorabianiu kluczyków też już się pojawiały (szukaj: immobilizer).
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Witam.
        Problem został rozwiązany.
        Przyczyną była przetarta wiązka kabli w komorze silnika.
        Informacje na temat tego błędu zaczerpnięte z Honda Trójmiasto-Pozdrawiam

Last edited by Miras; 04-06-2010, 16:58.

Comment

Koledzy ja dziś miałem podobny problem pojechałem gdzieś &) kilka km wszytsko było sii gdy wracałem po kilku km zauważyłem migającą też zieloną kontrolke z kluczem lecz auta nie gasiłem dopóki nie dojechałem do domu> gdy już dojechałem 2 albo 3 razy gasiłem i odpalałem auto lecz kontrolka już nie migała oprócz w chwili odpalania. Czy szykuje mi się jakaś większa awaria?????? Co to może być????????????

Comment

wyglada na swirujacy immobilazer ale jak ci nie gasnie ani nie zapala sie kontrolka check engine to ok poczekaj jak dalej sytuacja bedzie sie rozwijac sprobuj drugi kluczyk ale nie czerwony tylko ciemny

Comment

Working...
            X