Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

paląca sie lampka kontrolna silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• paląca sie lampka kontrolna silnika

witam. niedawno kupiłem honde 1.4IS z 1999. założyłem do niej gaz a nastepnego dnia zapaliła sie lampka kontrolna silnika. byłem z tym u mechanika odłaczył akumulator powiedział że to sanda . wszystko było dobrze dopuki znowu się nie zapaliła. czy musze jechac na wykasowanie błedu proszę o porade . z góry dzięki
    Last edited by chudek; 03-06-2010, 09:48.

a jaki masz gaz?sekwencja czy 2 generacji do aut z wtryskiem?masz hanke 5 d tak??wez wsiadz na miejsce pasazera wsadz reke pod schowek z prawej strony zaraz obok drzwi i szukaj kabla zakonczonego dwoma kostkami wyciagnij je stamtad i zrob samodiagnostyke o tym bylo juz napisane na forum jak to zrobic potrzebujesz do tego spinacz musisz go zrozgian zebyl byl prosty potem na pol i wsunac w to gniazdko co jest 2 pinowe to mnijesze robisz tzw zworke jesli masz wsunieta zworke przekrecasz kluczyk w pozycje 2 jak zapalaja sie kontrolki i patrzysz na kontrolke silnika ile razy mrugnie i patrzysz na tabele bledow na forum tez to jest wystarczy poszukac
    https://www.civicforum.pl/showthread...amodiagnostyka tu masz fajnie napisane

Comment

mam sekwencja wielkie dzięki

Comment

to pewnie coś Ci gazownik źle założył tą instalacje bo ja też mam sekwencje i nie pali mi się ta kontrolka
        Last edited by Karl1985; 03-06-2010, 13:30. Powód: korekta

Comment

mam pytanie a czy tan gazownik podpioł się pod sondę czy ją ominął. a jaką masz sekwencję ja mam reduktor tommasetto instalację stag4 listwę waltek

Comment

ja mam sekwencje esgiII reduktor tez tomasetto

Comment

Working...
            X