Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zgubienie kluczyka z immobilajzerem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zgubienie kluczyka z immobilajzerem

Zgubiłem dziś ostatni kluczyk z immo, nie mam zapasu.
    Podobno muszę teraz całą stacyjkę odkręcać i na szrocie znaleźć drugą i odpowiedni ją zaprogramować.
    Teraz moje pytanie może ktoś już wyjmował stacyjke i może dać instrukcje co i jak?
    Przepraszam za chaos w tekście ale jestem bardzo zdenerwowany ...

A masz czerwony kluczyk?
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Jezeli masz czerwony kluczyk albo chociaz tabliczke z numerem to nie jest jeszcze tak zle.
      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

nie mam nic w tym sęk... Teraz nie wiem czy trzeba całą stacyjkę kupić i od nowa zaprogramować, czy poprostu w serwisie zaprogramują, ale mam kawałek do serwisu to laweta mnie sporo skasuje. Jeszcze chciałem się zapytać czy trzeba samą stacyjkę wykręcic czy też jakiś komputer bądź sterownik?

Zacząłem rozbierać stacyjke i chciałbym się zapytać czy to jest ta kostka immobilizera, przewód idzie do stacyjki, bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi, na kostce dodam tylko są jakieś cyfry może wystarczy wyjąć samą kostkę i na jej podstawie dorobić kluczyk z immo? dodaje zdjęcia tej kostki.

Last edited by Kamillo20; 30-04-2010, 16:14.

Comment

Moduł immo jest na tej pokrywie którą odkręciłeś. Są tam dwie wtyczki, siwa i biała.
          Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

dzięki za pomoc zdemontowałem stacyjke, maaasaaakra, śruby trzeba było rozwiercać.
            prawda to że można się kompem pod sterownik immo podpiąć i go wyłączyć lub przeprogramować?( jeśli ma się czym oczywiście)
            narazie mam zamiar kupić używany moduł i stacyjkę.

Comment

Upatrzyłem już sobie na allegro stacyjkę, i moje pytanie brzmi: wystarczy wymienić stacyjkę, kluczyk i kostkę od immo i już wszystko będzie grało czy trzeba będzie jeszcze coś przeprogramować w ECU ?
              Tu jest zdjęcie mojej stacyjki która różni się tylko jednym zaznaczonym szczegółem

Od tej stacyjki którą chcę kupić, będzie ta pasowała?

Comment

chciałem się zapytać bo trzeba jeszcze komputer przeprogramował żeby czytał inny kluczyk, można go wyjąć i "zanieść" do przeprogramowania?
                I w końcu gdzie jest komputer ?

Comment

Najlepiej by było gdybyś zadzwonił do ASO i się o to zapytał, na pewno będą Cię kilka razy przekierowywać aż się trafi ktoś kompetentny potrafiący Ci odpowiedzieć.
                  Komputer znajduje się przy prawej nodze pasażera, za plastikiem. Musisz ściągnąć ten plastik.

Comment

A więc ku ścisłości, aby zamknąć temat muszę napisać jak sprawa się skończyła.
                    Jeśli ktoś ma tylko jeden kluczyk i ma immo niech idzie i sobie jak najszybciej dorobi, bo jak zgubi ten ostatni kluczyk to kłopotów co niemiara...
                    Należy wymontować kostkę immobilizera, i stacyjkę zbędne jest wymontowywanie komputera. Mi udało znaleźć firmę która "awaryjnie otwiera samochody" zaniosłem do nich stacyjkę i moduł immo, za 2 dni dorobili kluczyk z immo, za taką zabawę zapłaciłem 650zł łącznie z lawetą, dlatego apeluję dorobienie klucza to ok. 150zł a późniejsza zabawa jak widzicie jest kosztowniejsza. Podziękowania dla DOMANOID-a za zainteresowanie tematem.

Comment

Dobrze wiedzieć... Lepiej więc nie gubić wszystkich kluczyków. Przestroga dla wszystkich.

Comment

Można też kupić od tych co ściągają na części samochody kluczyk, stacyjkę, moduł immo i kompa i w swoim kompie przelutować immo (chyba że się trafi taki sam komp to tylko przełożyć)
                        Wyjdzie trochę taniej ale trzeba mieć trochę pojęcia o elektronice albo znajomego co w tym trochę siedzi.

Comment

Ja za taka usługę w tamtym roku zapłaciłem 450 zł.......Poinformowałbym Cię bo miałem identyczny przypadek ale temat odkryłem dopiero dziś
                          ビートル ジョン

Comment

No ku ścisłości to ja też bym dał tyle tylko zażyczyłem sobie żeby facet od razu dorobił 2 kluczyki, bo po co mi znowu jeden, a najlepsze jest to że zgubiłem ten klucz idąc właśnie go dorobić, odpiąłem go od breloczka na którym miałem również pilot centralnego, ja do kieszeni po kluczyk a tu zonk...
                            Najlepsze to było bo laweciarz nie chciał uwierzyć że to mój samochód bo jak go otworzyłem skoro mi kluczyk zginął Wnikliwe sprawdził dowód pojazdu osobisty ubezpieczenie... Jakby ktoś potrzebował namiarów na kogoś kto zajmuje się czymś takim (dokładnie to w świętokrzyskim, powiat konecki) to mogę dać numer.

Comment

W Kielcach pod katedrą dorabiałem-koleś ma tam zakład od ...... nie pamiętam kiedy.Ja zaniosłem mu stacyjkę i puszkę immo i na podstawie tego dorobłl klucz i kod.W sumie dobrze że kluczyk zgubiłem w trasie-auto miało strzeżony parking za free na placu firmy
                              ビートル ジョン

Comment

Working...
                              X