Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Autoalarm Prestige

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Autoalarm Prestige

Witam właśnie stałem się posiadaczem Hani 5D 1,4 98r. i tam jest zamontowany autoalarm Prestige i problem w tym że chyba nie wszystko działa ponieważ z pilota nie da się otworzyć ani zamknąć drzwi, nie migają również żadne światła podczas próby naciśniecia dużego przycisku.....ale jak się naciśnie duży przycisk to coś się uzbraja ponieważ przekręcenie kluczyka nie powoduje zapłonu

Ściągnij sobie z netu instrukcję tego alarmu, może masz wyłączone niektóre funkcje i trzeba je uaktywnić.
    Last edited by Tomo1; 27-04-2010, 14:46. Powód: literówka
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

dodatkowo poszukaj gniazda pin, jak kolega napisal pobierz instrukcje i poprzekladaj zgodnie z opisem piny...

Comment

jeżeli nie masz zapasowego pilota, to cóż.... miałem podobne objawy, a okazało się ,że "wydeptany" był switch -mikro przycisk na płytce elektronicznej. U mnie w serwisie go wymienili za grosze i wszystko wróciło do normy.Ale jakiś czas póżniej trzeba było poprawić lutowania w centralce. Niestety lata robią swoje. Takie usterki zdarzyły mi się po ok 8 latach też w hance z 98" i takim alarmem
        Last edited by Gość; 28-04-2010, 20:56.

Comment

Prestige to już przestarzały alarm. Był montowany w hankach na dzień dobry. Ja też mam taki alarm i mogę ze swojej strony dodac, że przycisk od tegoż pilota trzeba traktowac bardzo delikatnie - dłuższe mocniejsze wciskanie go i trzeba naprawiac.
          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

okazało się że był wyłączony alarm na syrenie po przekręceniu kluczyka część zaczęła działać czyli załącza się i wyłącza z pilota, po otwarciu drzwi syrena wyje( czyli ok), pozostał tylko taki problem ze nie ma sygnalizacji kierunkowskazami oraz nie załącza się centralny z pilota, czyli narazie zamykam z kluczyka a alarm włączam z pilota ale myślę że i to da się zrobić

Comment

odgrzeje starego kotleta
              czy można jakoś dorobić ten kluczyk od alarmu? W mojej Hondzie tez jest alarm Prestige ( niedawno wymieniłem przyciski w pilocie). W zimę chciałem zabrać akumulator do podładowania i niestety nie dało rady, wyło i wyło. Poprzednia właścicielka nie znalazła go do tej pory i pewnie już nie znajdzie, a warto go mieć, moze sie przydac np. do wymiany akumulatora . Czy ewentualnie możnaby zrobić kopie od kogoś?
              Z góry dzięki za odpowiedź

Comment

w instrukcji obsługi i programowania alarmu jest napisane jak zaprogramować pilota do centralki, wiec pewnie się da tylko teraz pytanie czy każdy, najlepiej zapytać się gdzieś w serwisie gdzie zakładają Prestige a i jak chcesz wyjąć akumulator to trzeba użyć wyłącznika serwisowego do wyłączenia alarmu
                Last edited by wilq696; 09-06-2010, 00:33.

Comment

chodzi mi właśnie o "serwisowy wyłącznik" czyli ten mały kluczyk, który się wsadza w syrenę, piloty na szczęście mam dwa

Comment

ale ten przy syrenie to nie jest serwisowy u mnie serwisowy jest ukryty na lewo od lewej nogi kierowcy tak trochę pod bezpiecznikami a wygląda tak:

za pomocą jego i kluczyka w stacyjce można wyłączyć alarm
                    a kluczyk do syreny nie jest za bardzo skomplikowany trzeba by udać się do ślusarza i zapytać może dziś podjadę
                    Last edited by wilq696; 09-06-2010, 10:15.

Comment

to ja jeszcze raz odgrzeje tego kotleta ( mam nadzieje że już ostatni))
                      a więc do rzeczy a mianowicie w mojej Hani jest zamontowany alarm Prestige jest i centralny zamek (tylko jeden siłownik master bo tylko od kierowcy da się wszystkie drzwi zamknąć i otworzyć)
                      jako że posiadam całą dokumentacje od poprzedniego właściciela wiem że alarm współpracował z centralnym, ale teraz centralny z pilota nie działa, więc pomyślałem że pewnie się gdzieś kabel przetarł i zacząłem szukać
                      znalazłem centralkę alarmu i instrukcję do niej

więc zacząłem szukać gdzie idą przewody (zielony i czerwony) od centralki i tu moje wielkie zaskoczenie jak znalazłem je owinięte taśmą i uciętę
                      i moje pytanie jest następujące gdzie je teraz podłączyć???
                      z instrukcji wynika że do odpowiednich przewodów łączących sterownik i centralkę centralnego zamka czy tak??
                      w drzwiach pasażera znalazłem centralkę ale czy to znaczy że te dwa przewody( zielony i czerwony) muszę przeciągnąć aż do drzwi pasażera??

czy nikt mi nie pomoże????
                      Last edited by wilq696; 25-08-2010, 19:34.

Comment

Working...
                      X