Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przepięcie w desce rozdzielczej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przepięcie w desce rozdzielczej

Witam,
    mam problem mianowicie nie mam podświetlenia deski rozdzielczej, a konkretnie zegarów wszystkie kontrolki działają. Miałem nadzieję, że to tylko spalony bezpiecznik. No owszem nie myliłem się, był przepalony. Wymieniłem więc na nowy i to samo bezpiecznik przepalony. Zaryzykowałem jeszcze raz niestety to samo. Dodam, że stało się to po podpięciu radia do instalacji, którą zakładałem w car audio. W starym samochodzie ten sam koleś mi zakładał instalkę pod radio i wszystko śmigało bez zarzutu. Macie jakieś pomysły, co może być nie tak??

Dodam HB 1.4 is 1997 rok, a radio, to Pioneer DEH 2200-2220 UB

a do czego on sie podlaczyl z tym radiem bo moze za duzy prad plynie i wywala bezpiecznik(jaki jest bezpiecznik???), albo cos zle polaczyl i jest zwarcie
    vdfxv

Comment

Pewnie jest zwarcie masy z plusem, już mi tak wywaliło właśnie bezpiecznik podświetlenia. Chyba że wymontowywał zegary aby przeciągnąć kostkę by zmieścić radio i przeciął jakiś kabel przypadkiem.
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

nie nic nie wyjmował, bo byłem przy tym, po prostu do starej instalacji się podpiął, a poprzedni właściciel miał zamontowane jakieś dziwne kostki.

bezpiecznik w skrzynce to 7,5 A, a w radiu 10A

muszę jutro odpiąć radio i zobaczyć czy bezpiecznik się przepali czy nie, jak nie to znaczy, że gdzieś przy radiu tkwi problem...

Comment

a sprawdz skad on wzial zasilanie do radia
          w kostce iso tak powinno byc podlaczone:
          czerwony- +12V
          zolty- +12V podtrzymanie
          czarny- masa
          vdfxv

Comment

dokładnie sprawdzę to jutro rano bo dzisiaj po robocie już nie mam siły iść do samochodu i się bawić, ale odpiąłem radio włożyłem nowy bezpiecznik i deska się nie podświetla nadal ale nie wywala już bezpiecznika, więc może to być wina złego podłączenia kostki iso.

a mam pytanie czy mogły się spalić wszystkie żarówki od podświetlania deski przy jakimkolwiek przepięciu?? czy to raczej nie możliwe??

bo już sam nie wiem bezpiecznik cały a podświetlanie nadal nie działa (

Comment

jednak po odpięciu radia i wymianie bezpiecznika deska podświetla się tylko wczoraj było widocznie zbyt jasno na dworze i nie zauważyłem...

a mam pytanie czy zasilanie i podtrzymanie powinny być podpięte pod ten sam kabel?? bo u mnie tak jest właśnie zrobione i się zastanawiam czy tak powinno być???
              a masa jest podpięta właśnie pod czarny kabel z samochodu więc tu chyba jest ok...

Comment

powinny być 2 masz coś pokombinowane u mnie było tylko pod zasilanie i nie był było podtrzymywania musiałem wszystkie kable popróbować ;p
                https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=17313 tu jest jak ma być podpięte

Comment

dobra sprawdzę później czy coś się zmieniło na lepsze

oby było wporzo bo już mi się nudzi bez muzy w aucie (

Comment

Working...
                  X