Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie świece

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz posta
    No tak, właśnie o tym piszemy, po nr VIN wyskoczy ci tak jak twierdzisz bo zawarte są w nim model, rok i pojemność, tylko te dane często nie są do końca uaktualniane.
    Dam przykład, kolega kupił sprzęgło po nr. VIN i okazało się że fizycznie u niego była inna średnica tarczy, więc takie sprawdzanie nie do końca jest miarodajne w przypadku Hondy.
    Zatem podsumowując:

do przedliftowej angielki 1.4 zakładamy ZFR5F-11

a do poliftowej angielki 1.4 zakładamy ZFR5J-11

I tyle w temacie Mam nadzieję, że teraz phantomas ma jasność co wybrać
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Zamieszczone przez majkel79 Zobacz posta
      Zatem podsumowując:

do przedliftowej angielki 1.4 zakładamy ZFR5F-11

a do poliftowej angielki 1.4 zakładamy ZFR5J-11

I tyle w temacie Mam nadzieję, że teraz phantomas ma jasność co wybrać
      Z tym liftem to chyba też trzeba uważać, bo ten mój silnik niby był prod. od '99 a wszystko upakowane mam w bodę przed liftową. No i z tego co napisał analyzer64 "jeśli chodzi o rok 99' to jest to ZFR5J-11, także Tomo ma rację. ZFR5F-11 jest dla aut z roku 97-98, tak jest w "sam naprawiam", natomiast w katalogu NGK nadal wyskakuje ZFR5F-11" a wcześniej Tomo1 Wychodzi na świeczki z J.

Ale podsumowując udało mi się dzisiaj dostać w znajomej hurtowni motoryzacyjnej ZFR5J-11 za 17,50zł/szt. także z tego co się zdążyłem dowiedzieć było taniej niż gdziekolwiek (25zł/szt).

Także dziękuje wszystkim za pomoc. No i chyba te katalogi do naszych autek się w żadnym stopniu nie nadają... A przynajmniej ich większa większość.

Jeszcze bym się chciał zapytać o kabelki, ale to chyba już nowy temat...
      Last edited by Gość; 16-03-2010, 17:25.

Comment

Zamieszczone przez phantomas88 Zobacz posta
        Jeszcze bym się chciał zapytać o kabelki, ale to chyba już nowy temat...
        Przewody zapłonowe? Jeśli NGK to RC-HE73.
        LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
        sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Tak, zapłonowe. Dzięki. A może jan-mor'a bo na razie po zakupie autka nie stać mnie na NGK. Chyba, że innej firmy też macie sprawdzone - dobre?
          Last edited by Gość; 16-03-2010, 21:04.

Comment

Ja kupiłem przewody Boscha za 175zł ale uprzednio czytałem trochę o nich, opinie są różne, na razie u mnie sprawują się bardzo dobrze. NGK kosztowały w IC 280zł. Możesz zastanowić się również nad kabelkami Vision.

Janmor czy Sentech to raczej niskiej jakości przewody WN.

Comment

Working...
            X