Mam pytanie czy ktoś może mi powiedzieć jakie mają iść do mnie świece? Nie chce iść i pytać się w sklepie bo po ostatnich zakupach z ich katalogów nie pasowało 75% zakupionych prze ze mnie części i chciał bym już tego uniknąć... Jak bym mógł prosić po numerach katalogowych z firmy NGK.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie świece
Collapse
X
-
Kolego, na pokrywie rozrządu masz napisane jakie świece są przeznaczone do Twojego silnika, np. NGK xxxxxx lub BKR xxxxxxx
Nie ma co polegać na katalogach jak wszystko masz pod maską
PS. I nie masz wersji 4 door (sedan) tylko wersję 5D, a propos Twojej sygnatury.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
-
Jak nie masz na pokrywie to Ci pomożemy. Tomo1 ma taki silnik jak Ty to Ci podrzuci symbole.Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Dedykowane do D14Z4 to NGK ZFR5J-11
Comment
-
Zamieszczone przez Tomo1 Zobacz postaDedykowane do D14Z4 to NGK ZFR5J-11J Ci nie zaszkodzą, ale konkretne dedykowane do tego modelu i tego silnika to F.
Comment
-
To zajrzyj sobie majkel do serwisówkiZFR5F-11są zalecane dla silników wyprodukowanych między luty 97r. a grudzień 98r. natomiast od stycznia 99r. zalecane są ZFR5J-11, poza tym o ile pamiętam to Ty masz D14Z4E.
Last edited by Tomo1; 15-03-2010, 20:35.
Comment
-
Panowie zajrzyjcie do manuali https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=15697 i do książki VI gen.
Comment
-
Last edited by analyzer64; 15-03-2010, 21:04.
Comment
-
analyzer, masz rację, w katalogu tak jest podane, niestety błędniezresztą jak kolega phantomas88 już niejednokrotnie się przekonał w katalogach są słabiutko uaktualniane dane
Comment
-
Dlatego pierwsze co to patrzy się na pokrywę rozrządu, ale tutaj kolega jest uziemiony bo nie ma nic tam napisane
Osobiście wybrałem Denso, droższe są, ale wszystkie opinie jakie czytałem były pozytywne. Sam je mam ale nie wypowiem się jeszcze bo mam je zbyt krótko (niecały miesiąc), a nie wymieniałem samych świec tylko większość układu zapłonowego, więc ciężko powiedzieć cokolwiek o tych świeczkach.
Comment
-
Tomek, sprawdzalem w EPC, podajac moj numer VIN i jak byk podaje ze dedykowane to ZFR5F-11, chociaz ja zmienialem jakies pol roku temu swiece i zalozylem J.
Comment
-
No tak, właśnie o tym piszemy, po nr VIN wyskoczy ci tak jak twierdzisz bo zawarte są w nim model, rok i pojemność, tylko te dane często nie są do końca uaktualniane.
Dam przykład, kolega kupił sprzęgło po nr. VIN i okazało się że fizycznie u niego była inna średnica tarczy, więc takie sprawdzanie nie do końca jest miarodajne w przypadku Hondy.Last edited by Tomo1; 16-03-2010, 07:44.
Comment
Comment