Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Centralny + alarm uderzeniowy - koszt założenia?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Centralny + alarm uderzeniowy - koszt założenia?

Witam!

W mojej hondzie niestety tych dwóch rzeczy z tematu od nowości nie było. Dla małej wygody i choć delikatnego poczucia bezpieczeństwa planuję założyć centralny na 2 drzwi oraz alarm uderzeniowy. Tylko w elektronice jestem laikiem dlatego szukam elektryka, który mi to zrobi. Kilka dni temu byłem u gościa na helenówku (kto z Łodzi powinien wiedzieć i znać) i krzyknął mi 630 zł za wszystko. Chyba delikatnie się przecenił. Jaki mniej więcej powinien być koszt takiej robocizny i może zna ktoś kogoś z Łodzi lub okolic kto po kosztach podejmie się takiego manewru?

Pozdrawia Adam/Łódź

Witam,
    ostatnio zakładałem u siebie w V gen centralke plus alarm zakupione na allegro za 140zł, tez sie na tym nie znałem ale dobrze napisana instrukcja i sobie poradziłem mysle ze tez bys dał rade wytarczy dzien wolny duuzo cierpliwosci garaz pare narzedzi a zobaczysz jak cieszy efekt koncowy modów wykonany własnymi rekami powodzenia i nie daj sie oskubac !
    moja czarnulka: http://www.civicforum.pl/showthread....18482&p=114470

Comment

"Zakupiłem i zabrałem sie za robote. Jak bym wczesniej wiedział ile z tym pier**** to bym sobie odpuscił cała zabawe . Gdzies na forum wyczytałem ze to 3h roboty, to wielki szacun dla kolesia bo mi 3 dni zeszło i przy okazji pół auta rozebrałem, a przeciąganie kabli przez te gumowe osłony to szewskiej pasi mozna dostac. Ale nie powiem efekt koncowy własnej ciezkiej pracy cieszy ale jeszcze raz bym sie tej 'orki" nie podjął.
      ps. Zestaw naprawde godny polecenia wszystko ładnie działa i daja naprawde pomocne instrukcje a nie jak w innych bublach napisza pierdoły a ty dalej nie wiesz co do czego. Dla wszytskich planujacych montaz centralki duuuzo cierpliwosci zycze."
      Ale jesteś absolutnie pewny, że warto się brać samemu za to? Wcześniej napisałeś chyba coś innego hehe ja domyślam się, że po robocie satysfakcja gwarantowana ale ja naprawdę jestem kiepski w temacie elektryki... a czy ktoś zna mniej więcej realny koszt założenia takiego alarmu i centralnego u elektryka?

Comment

jeśli nie masz pojęcia, co do czego, to daruj sobie takie operacje, bo to nie jest odkręcenie 2 śrub i podpięciu 1 kabla. A 630 za centralkę i alarm to duuuuzo za duzooooooo...

podjedź gdzieś indziej i się popytaj, bo ostatnio do golfa się pytałem u siebie i za centralny na pilota bez alarmu powiedział mi ok. 200 zł

ale polecam rozwiązanie centr.+alarm+pilot i życie staje się lepsze

Comment

hehe 1 post pisałem pod wpływem emocji a jak sie potem okazało jest to duzo łatwiejsze tylko brakło mi logicznego myslenia kumpel pokazał mi pare tricków i faktycznie dało by rade w 3 h. Co do cen to nie wiem jak w Łodzi ale u mnie w miescie załozenie w punto II centralki plus alarm 250zl.
          moja czarnulka: http://www.civicforum.pl/showthread....18482&p=114470

Comment

hehe no tak, zapomniałem, że emocje to bardzo zły doradca. Jeżeli założenie centralki + alarmu będzie mniej więcej w granicach 200 zł to raczej zrobię tu u specjalisty. W każdym razie dzięki za pomoc

Comment

ja zakładałem u siebie alarm + centralny na pilota (na kluczyk centralny juz był). Alarm polecił mi mechanik kupić EXUSA v10. polecam! za alarm dałem 170 zł i 200 zł za zalożenie. alarm kozak. odcinka zapłonu, przycisk serwisowy, czujnik wstrząsowy, antynapad i dużo innych bajerek :P

Comment

Working...
              X