gzdie mam szukać świec zapłonowych? jak je wydostac i jak je przeczyścić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
świece
Collapse
X
-
Swiece zaplonowe montowane sa w glowicy silnika. Tam gdzie te 4 kable idaWydostac je mozesz za pomoca klucza do swiec
Ja bym ich nie czyscil, polecam wymiane zaraz na nowe. Swiece nie sa drogie, a jesli masz juz troche nadgryzione zebem czasuto warto je wymienic.. silnik lepiej sie pozniej zachowuje. Pozdrawiam
-
pytam bo kupilem samochód w sieroniu i nie mam pojecia czy swiece byly wymieniane i w jakim sa stanie a zima idzie. powiedz mi czy klucz do swiec dostane w kazdym sklepoie samochodowym? i ile swiec jest potrzebnych w mojej hondzie? a moja to rocznik 1995 z listopada, wersja po zabie, 1,6 vtec benzyna
Comment
-
Świec jest cztery sztuki. Więc musisz kupić wszystkie czyli 4 bo jak juz je wymieniasz to zawsze wszystkie. Model świecy do tego sivica to NGK ZFR6F11 z przerwą 1,1. Jedna świeca kosztuje około 20zł- 25zł. Klucz powinienes dostać w każdym dobrym sklepie nie tylko samochodowymi. Pozdro.
Comment
-
odnosnie swiec ja ma coupe z 96r i stare swiece byly z czteroma zarnikami,elektrodami niewiem jak to sie dokladnie nazywa a dzis kumpel ktory sie troche zna kupil u znajomego w sklepie zgodnie z katalogiem swiece z 1 zarnikiem,elektorda takze niewiem co jest czy te stare byly zle???1996r. D16Y8 127HP
Comment
-
Świece NGK jednoelektrodowe są polecane przez Hondę i sprzedawane jako OEM w serwisach Hondy - tak więc po co kombinować ?
Wieloelektrodowe mają dłuższą żywotność (iskrzą na zmianę np. 3 elektrody) i w tym tylko mogą być lepsze od jednoelektrodowych ...Last edited by PeJot; 05-02-2009, 21:48.
Comment
-
Zamieszczone przez JaRule Zobacz postapodobno dłużej wytrzymują, ale muszą być dobrej firmy, a nie jakiś chiński badziew1996r. D16Y8 127HP
Comment
Comment