Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zielony kluczyk mruga silnik nie odpala

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zielony kluczyk mruga silnik nie odpala

Witam, jest posiadaczem (od pol roku) hondy civic (wersja japonska) 3D 1.4i od pewnego czasu obserwuje dziwne objawy, które od dzis sa juz bardzo niepokojace...po przestawieniu w stacyjce kluczyka w pozycje I zaczyna migac zielony kluczyk...gdy gasnie odpalam silnik, ale ostatnio miga caly czas i wtedy nie moge odpalic bo w ogole nie reaguje...co to jest za kontrolka i co moze byc tego przyczyna? Bardzo prosze o pomoc pozdrawiam serdezcnie
    I jeszcze jedno..która to jest kontrolka check engine? Dodam ze hania jest z 1997r.
    Last edited by Gość; 24-02-2010, 18:41. Powód: Regulamin pkt.10

moim zdaniem jest to immobilajzer , check jest pomarańczowa z rysunkiem silnika
    VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
    powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
    Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

• W przypadku u˝ycia wΠaÊciwego kluczyka, przekaênik odcinania rozrusznika zostanie wΠàczony i ECM wΠàczy obwód zasilania.
      Lampka kontrolna immobilizera zapali si´ na 2 sekundy i zgaÊnie, co oznacza, ˝e immobilizer rozpoznaΠ kod kluczyka i zostaΠ on
      zaakceptowany.
      • Gdy u˝yto kluczyka, którego kod nie zostaΠ rozpoznany (np. kluczyka odci´tego po zgubieniu, lub innego nieoryginalnego) to
      lampka kontrolna immobilizera zaÊwieci si´ na 2 sekundy a potem zacznie stale migaç.
      • Po wyΠàczeniu zapΠonu, kontrolka immobilizera miga przez okoΠo 5 sek. po czym gaÊnie - oznacza to prawidΠowe funkcjonowanie
      ukΠadu unieruchamiajàcego (immobilizera).
      Kluczyk ci się rozkodował. Musisz niestety doprowadzić wóz do ASO, tam ci dorobią kluczyk (chyba że masz jeszcze jeden i go nie próbowałeś? - byle nie czerwony, nim sie nie da odpalić silnika).
      Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
      Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Ale moj kluczyk chyba nie ma immo...bo jest nierozdzielny...a ta pomaranczowa check engine powinna sie na chwile zapalac i gasnac wwraz z uruchomieniem silnika?

Comment

A co niby w tym kluczyku ma się rozdzielać????? Transponder od immobilaizera jest zatopiony w główce kluczyka.
          Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

hmm no nie wiem..na forach bylo napisane ze jesli kluczyk sie rozdziela tzn ze jest immobilser jesli nie tzn ze go nie ma..nie znam sie na autach...jestem z innej branzy dlatego pytam
            Rozumiem ze ta zielona dioda z kluczykiem to wlasnie wskaznik immo tak? Pytanie jaki moze byc koszt zaprogramowania kluczyka..nie mam tego czerwonego kluczyka

Comment

Przeglądnij te tematy:
              Witam! dzisiaj miałem nie fart... mianowicie zgubiłem kluczyk z immo a na czerwonym "matce" nie odpali... Chłopaki pomocy ja już nie wiem co robić... kolesie powiedzieli że ściągnięcie będzie kosztowało 1500zl ;((

Witam, Mam Civica z '98 5D 1,4iS z immobilizerem w kluczyku. Przed chwilą pojawił się niepokojący objaw. Mianowicie po przekręceniu stacyjki wszystkie kontrolki się zapaliły (zasilanie było), jednak kontrolka immobilizera mrugała dalej i silnik nie kręcił. Do domu miałem niedaleko, więc wziąłem drugi kluczyk. Na tym odpalił bez problemu (kontrolka immo zgasła standardowo po sekundzie, czy dwóch). Podejrzewam, że w tym pierwszym (oryginalny od nowości, ząbki ma tak wytarte, że można

witam, jeden z dwoch kluczyków nie dziala... tzn nie da sie nim odpalic silnik poniewaz nieda sie go przekręcic. Trzeba z minute pokombinowac tzn powysuwac poruszac nim itd i wkoncu uda sie przekrecic. Na szczescie mam drugi kluczyk z ktorym niema problemu i da sie przekrecac i odrazu odpala. Miał ktos juz taki problem ? wie ktos ile trzeba wyłozyc na dorobienie takiego klucza z immobiliserem ?

W ostatnim temacie mowa jest o dorobieniu kluczyka z immo w "zwykłym" sklepie dorabiającym klucze.
              Last edited by Domanoid; 24-02-2010, 19:55.
              Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

dzięki wielkie

Comment

A po co jechać do ASO i dawać zarabiać tym pseudofachowcom,którzy umieją tylko wyciągać z portfela klienta.

Podsumowując na koniec
                  -kluczyk z immo jest nierozbieralny (następne matołki na innych forach,którzy wprowadzają w błąd a pózniej się śmieją)
                  -masz rozkodowany immobiliser
                  -jak masz kluczyk matkę (ten czerwony) to zaprogramuj immo we własnym zakresie-to proste i parę groszy zaoszczędzisz
                  -
                  ビートル ジョン

Comment

BJ mógłbym się podzielić wiedzą na temat "programowanie innego kluczyka/immo za pomocą czerwonego kluczyka w domu"?

Comment

BJ mial chyba na mysli metode nie-ASO-wą tzn. w jakims punkcie dorabiajacym klucze w ktorym potrafia rowniez zaprogramowac imo
                      LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                      sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Nie odpala, świeci się zielony kluczyk od immobilizera

Witam, po włożeniu kluczyka świeci się cały czas zielony kluczyk, przy próbie odpalania nic się nie dzieje nie ma żadnego impulsu do rozrusznika
                        Co trzeba sprawdzić ? rozkodował się kluczyk ?
                        Last edited by cpiotrek04; 03-10-2018, 17:28.

Comment

weź kluczyk 2-gi byle nie czerwony i spróbuj uruchomić silnik.
                          Do tego przeczytaj istniejące tematy bo nie jesteś pierwszy co co pyta o ten problem, wpisz w wyszukiwarkę tematów "zielony kluczyk".
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                          X