Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podskakująca wskazówka prędkościomierza !!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podskakująca wskazówka prędkościomierza !!

Witam i pozdrawiam.
    Spotkał się ktoś kiedyś z takim zjawiskiem? Podczas gaszenia silnika podskakuje wskazówka prędkościomierza , dostaje jakiegoś impulsu elektrycznego niby nic takiego ale potrafi przeskoczyć na max do dechy i tam sobie spoczywa. Jedynym rozsądnym wyjściem z sytuacji jest rozpędzenie auta do minimum 120km/h co w pewnym momencie powoduje ze wskazówka zostaje złapana i nagle wraca i jest wszystko ok. Dziś niestety nie pomogło rozpędzenie sie i musiałem wyjąć licznik i od góry licznika dostać sie do wskazówki śrubokrętem i obrócić ja do pozycji 0 km/h. Ma ktoś pomysł co to jest??

Uszkodzony czujnik prędkości lub wskaźnik , czujnik jest w skrzyni - co do wskaźnika to dogadaj się z kimś z forum , przełóż od niego zegary jeśli będą działać to wiadomo , jeśli nie to wtedy myśleć o czujniku
    Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Albo przełóż na chwilę od kogoś czujnik prędkości. Czujnik prędkości, czyli impulsator jest inny w manualu i inny w automacie.
      Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2

Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA

TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH

PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE

OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE

Comment

No myślę , że łatwiej najpierw zegary szansa na trafienie taka sama a robota czystsza i łatwiejsza i tak czy siak poznamy 100% odpowiedź
        Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Nie mam pojęcia gdzie jest ten czujnik predkosci??? Ma ktoś jakąs fotke z umiejscowieniem tego czegoś?
          Pozdrawiam

Comment

Working...
          X