Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1.4 Zgasł w czasie jazdy - nie odpala

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic 1.4 Zgasł w czasie jazdy - nie odpala

Witam,
    W czasie jazdy silinik zgasł, zgasły wszystkie kontrolki na desce rozdzielczej.
    Próbowałem odpalić z innego akumulatora, ale po przekręceniu kluczyka, nie ma żadnej reakcji (nie zapala się żadna kontrolka) słychać tylko krótkie pyknięcie jednego z przekaźników w skrzynce bezpieczników.
    Światła działają, awaryjne tez zarówno jak i radio, a silnik nic sie nie odzywa.
    Czy może być to przyczyna kluczyka? stacyjki?
    z góry dziękuje

Hmm... Nie chcę nic zawczasu mówić, ani "krakać", ale u mojego kumpla było identycznie i co się okazało, padł aparat rozruchowy... Po przełożeniu mojego aparatu, do jego samochodu, odpalił... Sprawdź to, jeśli masz kogoś z takim samym numerem aparatu, bo one muszą być identyczne...
    Bądź dobrym człowiekiem... To nic nie kosztuje, a opłaca się...

Comment

A co to jest ten aparat rozruchowy ? bo na moje oko to ci stacyjka padła a dokładniej jej wkład albo jakiś główny bezpiecznik ale raczej stacyjka

Chyba że to rozrusznik , ale to się nie nazywa aparat rozruchowy

Aparat rozruchowy to taki chłopiec co jest z niego niezły aparat i co tylko roz ruchoł
      Last edited by kamil608; 03-02-2010, 15:44.
      Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Working...
      X