Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie tkwi problem !!!!!!!!!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gdzie tkwi problem !!!!!!!!!!!!

Witam,

Mam takie pytanie gdzie tkwi usterka jeżeli po wyjęciu kluczyka ze stacyjki wskaźnik temperatury i paliwa pozostaje bez zmian tak jak na zdjęciu - (dodam że wskaźnik paliwa reaguje na zmiany ilości paliwa natomiast wskaźnik temperatury jest cały czas na tym samym poziomie nieważne czy jest ciepły czy zimny)

Honda Civic 1997 MA8 - D14A5

Zajrzałbym do wskażnika temp. bo prawdopodobnie strzałka się zacieła,a co do paliwa to u mnie też jest tak że wskazuje po wyjęciu kluczyka ilość benzyny w baku

Comment

w każdej hondzie jest tak że wskaźnik paliwa zostaje na miejscu po wyciągnięciu kluczyków. a z temperaturą to może być czujnik wskaźnika temperatury. mi źle wskazywał temperaturę wymieniłem i po problemie. spróbuj wyciągnąć kostkę od czujnika temperatury i zobaczysz co się będzie działo

Comment

u mnie tak nie jest, że po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki wskaźnik paliwa pozostaje na tym samym poziomie. Opada poniżej zera. Po przekręceniu kluczyka idzie w górę i wskazuje poziom życiodajnej cieczy.

Comment

U mnie również wskaźnik paliwa po wyjęciu kluczyka pozostaje na miejscu (wskazuje aktualną ilość paliwa w baku)

Comment

Kombinowałeś coś przy zegarach?
            Paliwo - ten układ tak jest zbudowany, wskazówka nie opada po wyciągnięciu kluczyka, cały czas wskazuje poziom paliwa.
            Temperatura - albo czujnik padł albo coś kombinowałeś z zegarami.
            Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
            Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Na początku może spróbuj poruszać ta wskazówką od temperatury może mechanicznie się zwiesiła.

Comment

Working...
              X