Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z przewodami zapłonowymi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z przewodami zapłonowymi

Witam,
    Mam taki problem (problem to trochę dużo powiedziane), otóż gdy rano wsiadam do samochodu to odpalać za bardzo nie chce, ale ktoś mi doradził, aby zabrać przewody do domu i je ogrzać i rzeczywiście jak wieczorem zabieram je do domu i rano podłączam to odpala za pierwszym razem. Podejrzewam iż to wilgoć się zbiera na przewodach, ma ktoś jakiś pomysł aby nie wymieniać kabli a rozwiązać ten problem?

To nie wilgoć. Kable są na wyczerpaniu. One sie zuzywaja jak np.filtry lub swiece, nic nie zrobisz trzeba wymienic, a problem zniknie w mgnieniu oka

Comment

Dokładnie tak , jeśli przewody w niskiej temperaturze tracą właściwości przewodzące , a po zagrzaniu pali , przewody do wymiany !!! Bez dwóch zdań

Jak Ci napiszemy jak regenerować takie przewody , to zaraz ktoś zapyta czy nie dałoby się podreperować spalonej żarówki , albo posklejać wybitej szyby

Przewody to element jak słusznie kolega hajbzium zauważył eksploatacyjny a to w konsekwencji oznacza :
      - podlega okresowej wymianie lub w przypadku stwierdzenia wadliwego działania
      - nie podlega naprawie

Koszty nie są tragiczne , nie zbankrutujesz
      Last edited by kamil608; 24-01-2010, 00:14.
      Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Wiem, że to nie jest duży koszt, ale po prostu byłem ciekaw czy w ogóle coś da się z nimi zrobić tak z ciekawości.

Comment

Możesz codziennie zabierać do domu i zagrzewać jeśli taka opcja Ci odpowiada , żartuję oczywiście , bo co by było jakby nie było blisko domku ?? Kto by zagrzał biedne przewody
          Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Zamieszczone przez kamil608 Zobacz posta
            Możesz codziennie zabierać do domu i zagrzewać jeśli taka opcja Ci odpowiada , żartuję oczywiście , bo co by było jakby nie było blisko domku ?? Kto by zagrzał biedne przewody
            spójrz na to z innej strony - jakie to super zabezpieczenie anty-kradzieżowe:-)

Comment

rilo - potwierdzasz zasadę , że w każdej sytuacji kryzysowej można znaleźć pozytywy Nawet bym nie wpadł żeby od tej strony na to popatrzeć
              Ale ciekawie ciekawie , przyznaje ...

Comment

he he..albo szmatką je wycierać codziennie...nie trzeba wyjmować, chociaż lepsze jest wyjmowanie ;-) A najlepsza, wymiana..przebicia są.. i tyle.Ale to już każdy napisał..tylko potwierdzam ;-)
                pozdrawiam
                Mój szarak

Comment

Working...
                X