witam, cześć i czołem !! Panowie i Panie... mieliśmy z Civicą nieprzyjemny kontakt z Audi A3. mój przód już wrócił do porządnego wyglądu, lecz problemem dla mnie są poduszki powietrzne. kupiłem dwie sztuki, nabyłem również sensor SRS. Owy sensor kupiłem używany i bóg raczy wiedzieć czy nadaje sie on do zamontowania czy tez nie. moje pytanie brzmi : czy jesli zamontuje poduszki powietrzne i wadliwy sensor to moze to spowodować jakieś niepożądane skutki ?? np wystrzelenie poduszek? byłem na giełdzie w poznaniu, żeby sprawdzić ten sensor lecz panowie powiedzieli mi że nie moga go sprawdzić, lecz mogą go naprawić. zapytałem " po co naprawiać skoro być może jest dobry ?" niestety w odpowiedzi dostsałem tylko tyle ze albo dam 100 zł i mi go naprawią albo moge sobie juz isc. sensor kosztował mnie 40 zł a jego sprawdzenie ( wg panów speców -naprawa) -100 zł. troche zal tej 100-ówy. Powtarzam zatem pytanie : Jakie mogą być skutki podłączenia wadliwego sensora SRS do układu z poduchami powietrznymi ??? czy mogę zaryzykować i go wstawić i jeśli okaże się wadliwy to go wymienić bad naprawić ?? czy nie uszkodzi to poduszek ?? bardzo dziękuje za wszelaką pomoc . pozdrawiam !!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wymiana poduszek powietrznych a sensor SRS
Collapse
X
-
Ciężki przypadek , nie pomogę ale może doradzę żebyś spróbował się skontaktować z jakimś warsztatem mechaniczo-blacharskim , tam najszybciej ogarną ten temat bo stykają się z tym na codzień , u nas na forum mało kto ma takie przypadki i oby tak pozostałoProfesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment