Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

POdpięcie lamp - problem

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• POdpięcie lamp - problem

Witam
    Mam oto taki problem, miałem stłuczkę no i poszły obie lampy, kostek do których wpina się żarówki nie było od nowości, mechanik który robił auto nie zwracał chyba uwagi jak podpina żarówki i tera mam taki problem że żarówki świecą ale kiedy włączę światła mijania to lekko zapala się na desce rozdzielczej dioda od świateł drogowych, drogowe nie świecą ale jest to denerwujące i stąd moja prośba czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie kostek jakie kolory kabli jak są podpięte.

trzeba przewody zamienic, popros kogos zeby wlaczal swiatla mijania a pozniej na drogowe wloz miernik i zobaczysz gdzie idzie prad po przelaczeniu,jak nie dojdziesz to pisz do mnie ,jak wroce wieczorkiem to sprawdze ,kostki mozna kupic i lepiej zalozyc zeby pozniej zwarcia nie bylo,jak potrzebujesz kostek to pisz na pw do mnie,wlasnie koledze zalatwilem

Comment

Myśle, że jeśli kontrolka od drogowych tylko sie żarzy to nie wina złego podłączenia kabelków tylko jakiegoś małego zwarcia. gdyby kabelki źle były podłączone to pewnie by światła też inaczej świeciły niz są włączone.

Comment

aikidog, nie ma żadnego zwarcia tylko drugie włókno żarówki zamyka obwód kontrolki długich, tak jak pisze Samuraj trzeba poprzekładać kable.
        Last edited by Tomo1; 14-01-2010, 19:44.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

No właśnie i nie wiem za bardzo jak je podpiąć gdybym miał miernik to zrobił bym to jak razi samuraj jednak tak owego sprzętu nie posiadam i liczyłem że może podpowiecie mi jak te kabelki tam poprzekładać żeby dobrze było, no i dzisiaj zauważyłem że światła jakby słabiej świeciły ale to pewnie spowodowane jest tym złym podpięciem

Comment

najprostszym miernikiem jest żarówka i dwa kabelki.

Comment

Working...
            X