Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie podświetla zegarek, dziwnie zachowuje się ten lampka(raz działa raz nie)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie podświetla zegarek, dziwnie zachowuje się ten lampka(raz działa raz nie)

Witam. Mam mały problem aczkowiek trochę uciążliwy. Nie działają mi dwie rzeczy:
    *1 zegarek- świeci , wyświetla godzine ale w nocy nic nie widze bo nie działa podświetlenie
    *2 lampa wnętrzna- gdy ustawie na że świeci jak odtworze drzwi to raz działa a raz nie. Gdy np odtworze drzwi z pilota i pociągne za klamke, odtworze dzrzwi to lampa się pali. Gdy wsiąde do auta zamkne drzwi i za chwile odtworze to lampa leciutko miga i gaśnie. I tak w kółko. Musze przełączać u góry co jest trochę uciązliwe ;/

Wiecie o co chodzi?

sprawdź czujniki przy progach drzwi. Ja miałem brudne blaszki i nie stykały zawsze i czasem świeciły a czasem nie. wystarczy śrubokręt gwiazdkowy i nóż do oczyszczenia

Comment

byłem przy aucie. robiłem zegarek odłaczylem radyjko i wyciagnelem żarówke i jutro ide kupic taka samą. tylko mam problem bo w pewnej chwili przestało mi działac radio a na zegarku nawet nie wyświetla teraz godziny nie mówiąc juz o podświetlaniu. Te dwie rzeczy są koło siebie(radio i zegarek) ja ciagnełem za kable żeby to ułożyć możliwe ze cos uszkodziłem???? co to może byc?????

Comment

raczej zainteresowałbym się bezpiecznikiem. chyba 7,5A pod maska. no i skoro zrobiło zwarcie to gdzieś instalacje masz walniętą wiec tez warto spr bo będzie coraz gorzej.

Comment

Pewnie przy wyciąganiu żarówki coś zwarło i strzelił bezpiecznik albo właśnie na siłę wciskałeś przewody i nastąpiło zwarcie , wymień i po kłopocie a dodatkowo zająłbym się znalezieniem przyczyny tego zwarcia , może coś nie zaizolowane albo naderwane , żebyś nie musiał co chwile bezpiecznika zmieniać
          Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Working...
          X