Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światełko mijania od strony kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Światełko mijania od strony kierowcy

Witam..
    Mam mały problem ze światłem mijania od strony kierowcy. Mianowicie raz świeciło a za drugim razem już nie więc postanowiłem wymienić żarówkę bo myślałem że w tym tkwi jakiś problem ... pod czas wymieniania nie mogłem, wyjąć kostki... ale gdy się już z tym uporałem, po włączeniu świateł okazało się że ta od strony kierowcy świeci bardzo słabo.. i mam takie pytanko czy to może być spowodowane utratą masy? Czy może w czymś innym tkwi problem??

a oczywiście zanim podłączyłem kostkę to ją wyczyściłem....

Zmierz napięcie na żarówce , nie wkładaj jej do klosza tylko zamontuj na zewnątrz i zapal być może różnica wynika tylko z innego modelu żarówki a być może naprawdę ginie prąd i trzeba doszukać się gdzie.Bez pomiarów trudno to ocenić , najprościej jakbyś miał takie same żarówki ale nie wiadomo jak wielka jest różnica między twoimi , to że masz takie same to prawdopodobne jak 6 w totolotku

PS . Kostką się nie martw Civic już tak mają ja swoją wyjąłem dopiero jak wyrwałem kostkę razem z nóżkami żarówki, dobrze ,że nie wymieniam tego codziennie bo bym się musiał tym zająć a tak to mam to głęboko w poważaniu
    Last edited by kamil608; 11-01-2010, 21:56.
    Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Nie wkładałem jej do klosza zanim jej nie sprawdziłem...a co do napięcia to jest w porządku... bo sprawdzałem... żaróweczki na pewno nie są takie same ale po jej podłączeniu świeci jak pozycja... jutro jeszcze sprawdzę czy podczas wyjmowanie starej nie obluzowł się jakiś przewodzik w kostce bo podczas sprawdzania wbiłem się w przewody przed kostką a nie bezpośrednio w nią...

Comment

Jakbyś wymienił 2 na jednakowe wtedy byś wiedział dokładnie, może założyłeś zarówkę innej mocy Wat. Np większej i nie dostaje tyle mocy by ją dobrze rożświecić.
        Pozdrooo odpisz czy pomogło.

Comment

Jeśli napięcie jest prawidłowe , czyli na palącej żarówce jest 14,4V na odpalonym silniku , to żarówka do wymiany , jeśli nie to są inne opcje ale skoro mówisz że mierzyłeś , sprawa jak dla mnie jest prosta ... żarówka albo utlenione /wypalone/uszkodzone styki w kostce
          Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Co się okazało jakimś dziwnym trafem okazała się feralna żaróweczka....coś wewnątrz niej nie stykało dobrze i dlatego tak się działo...po wymianie na inną jest już luzik.

Ale mam jeszcze jedno pytanko tym razem dotyczące mocowania żarówki...mianowicie wczoraj podczas wyjmowania starej zgubiłem gdzieś ten drucik który dociska i trzyma żarówkę w kloszu i nie wiem co teraz zrobić...Czy da rade kupić taki drucik czy mam go sobie sam dorobić?
            Last edited by krolikbaxbany; 12-01-2010, 16:20.

Comment

Tak naprawdę to on nie powinien wypadać , no ale skoro już zgubiłeś to dorobić albo poszukać na jakimś szrocie , w sumie to ważna rzecz bo zapewnia stabilne mocowanie żarówki w reflektorze

Comment

Working...
              X