Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gniazdo zapalniczki nie działa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gniazdo zapalniczki nie działa

Witam, gniazdo zapalniczki nagle przestało działać. Co może być przyczyną? Może to bezpiecznik?

sprawdz bezpiecznik a jak to nie to zwyczajnie sie spalila ;] mozesz kupic cala z wkladem nie jest to jakis wieli koszt ;]

Comment

Ale właśnie chodzi o to że w gniazdku w ogóle nie ma napięcia. A jeśli chodzi o bezpiecznik to nie bardzo wiem który to jest. Mógłby mi ktoś przybliżyć jego lokalizację?

Comment

Jaki masz model ?

Comment

HB 5d z 97 roku

Comment

Tu masz rozpisane https://www.civicforum.pl/showthread.php?t=14865

Comment

Dziękować, jutro sprawdzę co i jak

Comment

Brak napięcia w gnieździe zapalniczki. Honda CIVIC 1,4 - 96r 5 drzwi tzw. ANGLIK. Jakie mogą być przyczyny? POMOCY!!!!!

Comment

na początek sprawdź bezpiecznik jeśli będzie ok wyciągnij gniazdo zapalniczki sprawdź miernikiem napięcia

Comment

Dzięki za odpowiedz na moje zapytanie. Problem rozwiązałem sam. Według schematu był inny bezpiecznik. Sprawdziłem wszystkie i znalazł się ten właściwy przepalony.

Comment

Cześć,
                      postanowiłem podczepić się pod ten wątek.
                      U mnie jest tak, że radio działa a w gnieździe zapalniczki nie ma prądu ( chciałem podłączyć gps). Czy to dowodzi, że bezpiecznik jest dobry a tylko zapalniczka zepsuta, jak myślicie?

Comment

Zamieszczone przez jump23 Zobacz posta
                        na początek sprawdź bezpiecznik jeśli będzie ok wyciągnij gniazdo zapalniczki sprawdź miernikiem napięcia
                        Nic dodać nic ująć (jak nie masz miernika to dwa kabelki i żaróweczka z podsufitki zastąpią miernik.)

Comment

Można też sprawdzić czy przewody w kostce stacyjki są całe, bo z tego co kojarzę to gniazdo zapalniczki zasilane jest przez stacyjkę, na pewno plus.Sprawdź też czego nie ma, może plus jest ? a nie ma mas.Podepnij jeden koniec przewodu z żarówką 12 V pod plus akumulatora a 2 końcem sprawdź czy jest masa, jak będzie to znaczy że nie ma plusa który powinien pojawić się po przekręceniu stacyjki.
                          Last edited by wirkus; 09-02-2017, 12:18.

Comment

sorki, że zawracałem głowę. Okazało się, że to był jednak bezpiecznik, tylko nie mogłem go znaleźć bo opis bezpieczników był trochę mylący ;-)
                            pozdrawiam,
                            Last edited by adam320; 11-02-2017, 11:37.

Comment

Working...
                            X