Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak Podłączyć centralny pod kierunki.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak Podłączyć centralny pod kierunki.

Witam,
    Mam pytanko jak podłączyć kierunki pod centralny. Centralkę mam taka z allegro wszystko działa - zamykanie. Lecz nie wiem jak podłączyć zeby działały mi tez kierunki. Jest tam pełno kabelków. Moze ktoś wie gdzie które to kabelki i gdzie należy je podpiąć aby kierunki działały.

Podaj nazwę centralki , bo domyślam się ze nie masz schematów , kierunki z reguły podpina się pod przekaźnik albo bezpośrednio w obwód kierunkowskazu , zwykle są dwa kabelki na lewą i prawą stronę , inaczej nie dojdziesz , kolory nic Ci nie dadzą nie ma standardów producenci mają dowolność w doborze kolorów , odnajdziesz co najwyżej zasilanie po kolorach ale nie pozostałe opcje
    Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

hej, zależy ile masz wyjść na kierunki...?? ja ostatnio ten temat przerabiałem u siebie i miałem tylko jedno wyjście... w moim przypadku trzeba było dać dwie diody prostownicze i podpiąć się pod kable od kierunków do kostki za bezpiecznikami (bądź jak wolisz pod przełącznik awaryjnych)... napisz jaki model masz auta bo w różnych jest różnie kolorami oznaczenie przewodów.. i sprawdź te wyjścia....
      Pozdrawiam

Comment

Zazwyczaj są to dwa zielone kable wychodzące z centralki, a podpiąć można najlepiej pod przyciskiem awaryjnych. Przy taniej centralce nie zapomnij tak jak kolega wyżej mówi - o diodach, wystarczą najzwyklejsze czarne diody (nie te świecące :P), inaczej ktoś ci wyciągnie boczny kierunek, poda tam +12 i masz zjaraną centralkę. Nawet nie - nawet jakbyś włączył awaryjne czy normalnie migacze to zjarasz centralkę ;P
        Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Tak jak koledzy pisza wyzej, u mnie byl jeden przewod na kierunki, lutujesz dwie diody w kierunku przewodzenia w strone żarówki i tyle ;] aha kierunek przewodzenia diody okresla pasek na niej, a jesli sie z tym nie polapiesz to podeslij schemacik, wszystko wyjasnie jak trzeba. pozdro

Comment

jutro wkleje schemat typowy,powinno rozwiac watpliwosci

Comment

Centralka jest podłączona pod jeden silownik w drzwiach u kierowcy. Zadnych schematow niestety nie mam kupilem juz hanie z ta centralka. Nizej sa fotki jak to wyglada, moze wiecie ktory to kabelek.

Comment

mam cos podobnego i wydaje mi sie że brązowy ;-) ale popatrze jak bede w domu i dokladnie napisze o ktory kabel kaman ;p

a wiec u mnie jest to 4 przewod od lewej na Twojej jest to zielony, a u mnie brazowy. Masz jakis wolno wiszacy przewod czy wszystkie sa zajete?? jezeli ten zamek juz byl u Ciebie podlaczony to mozesz po kablach szukac diod i jezeli beda to sprawdzic czy sa one sprawne, powinny byc diody 10A. podaj jakas firme jak jest na tej centralce.
                Last edited by Tomo1; 07-01-2010, 21:00.

Comment

Sa tylko podłączone do zasilania i 2 do siłownika a reszta jest wolnych. Firma nie wiem nigdzie nie jest nic opisane.
                  te co sa posklejane taśma czarna sa wolne. Mozna to jakoś sprawdzić czy szukać poklei które to kable/kabel??

Comment

troche inny ale moze sie przyda:
                    sprawdzałem jeszcze inne schematy i były to przewody brazowe dwa lub żółte dwa
                    Załączone pliki

Comment

Znalazłem schemat:
                      opisze ktoś krok po kroku jak to podłączyć

Comment

jesli chodzi tylko o kierunki rozdzielasz zolty przewod na dwa i dajesz po jednej diodzie (ok 10A) na kierunkowskaz.

Comment

Zamieszczone przez holi1990 Zobacz posta
                          jesli chodzi tylko o kierunki rozdzielasz zolty przewod na dwa i dajesz po jednej diodzie (ok 10A) na kierunkowskaz.
                          ok. ale gdzie podlaczyc? pod ktore przewody pod bezpiecznikami?

Comment

Zamieszczone przez xKris88 Zobacz posta
                            ok. ale gdzie podlaczyc? pod ktore przewody pod bezpiecznikami?
                            hmmm przy bezpiecznikach to nie wiem pod ktore, musialbym posiedziec chwilke w aucie i zobaczyc co i gdzie, mozesz sie podpiac tez pod przycisk awaryjnych lub poprostu pod zarowki w kierunkach, wróce ze szkoly to pojde obadac co i jak z tymi bezpiecznikami.

Comment

Kierunki już działają. Dzieki za pomoc

Comment

Working...
                              X