Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

radio wlacza sie samo na zaplonie zegarek resetuje

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• radio wlacza sie samo na zaplonie zegarek resetuje

Panowie otoz taki problem wczoraj mnie spotkał,po przekreceniu kluczyka automatycznie mi sie radio wlacza a jak wezme z powotem kluczyk przekrece to sie wylacza.Niby nic strasznego ale wczesniej tak nie bylo nigdy musialem recznie wlaczyc radio a druga rzecz resetuje sie zegarek elektroniczny na desce.Co to moze byc???
    vdfxv

reset zegarka z kazdym włączeniem zapłonu?

Comment

dżiwne dżiwne , opisz dokładniej sytuację bo trochę to po łebkach zrobiłeś

1. Czy radio zawsze się włącza jeśli tak może poprostu pogmeraj w ustawieniach
      2. Kiedy zegarek się restartuje ? Tzn. w jakiej sytuacji
      Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

jeżeli zegar resteuje sie po każdym zapłonie to jest przepalony bezpiecznik pod maska w skrzynce z napisem BACK UP
        co do radia to moze jakos dziwnie podłączone...

Comment

Jeszcze nie słyszałem o tym żeby z powodu złego podłączenia radio się samo włączało , podejrzewam że poprostu ma taką opcję w ustawieniach , zwłaszcza że kolega pisze że wcześniej tego nie było a zakładam że między czasie nic w instalacji nie zmodził
          Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

mówie o podłączeniu, które jest jakos powiazane z obwodem bezpiecznika...

Comment

wyciagnelem dzis radio i patrze i co widze kable od zasilania radia polaczone z zegarkiem i skrecone zamiast zlutowane ledwo sie trzymaly i to 4 przewody razem (od podtrzymania i zasilania radia i zegarka i ten ostatni...nie wiem)chyba komus cos nie dzialalo i zrobil taki patent w kazdym razie kable zlutowalem i jest lepiej.Zegarek sie nie resetuje, radio i tu jest problem -wlacza sie nie za kazdym razem ale np raz na 10 po samym przekrecaniu kluczyka na zaplon a przeciez nie powinno.rozumiem zeby to bylo non stop tak sie dzialo ale nie co ktorys raz.Chyba bede musial zrobic z tym porzadek sam od zera
              Last edited by Kristof; 05-01-2010, 19:39.
              vdfxv

Comment

zasilanie radia z zzegraka? ;/

Comment

wczesniej reset byl po kazdym zaplonie ale to c hyba przez te kable co sie ledwo trzymaly i nie bylo przejscia

bardzo mozliwe ze zasilanie ktos wzial z zegarka, robil to jakis patenciarz
                  vdfxv

Comment

OMG - pozostawię to bez komentarza , uważam że powinieneś to rozwalić i zrobić porządnie , zegarek ma za słabe przewody na radio jeszcze , komuś się naprawdę nie chciało

Podejrzewam że to było tak że ktoś zasilanie + radia ukradł sobie z plusa zegarka tego który jest podawany po stacyjce i jeszcze zrobił to niedokładnie przez to radio miało niestabilne zasilanie przez co mogło głupieć i do tego kraść radiu pamięć , uważam że powinieneś odpiąć całkiem radio od zegarka i przywrócić do fabrycznego stanu połączenia zegarka a potem , a potem odszukać i podłączyć radio do fabrycznej instalacji radia , a jeśli jej nie ma to doprowadzić z akumulatora i założyć na nią jakiś bezpiecznik , i powinno fukać
                    Last edited by kamil608; 05-01-2010, 19:48.

Comment

Zamieszczone przez masterlcfr Zobacz posta
                      jeżeli zegar resteuje sie po każdym zapłonie to jest przepalony bezpiecznik pod maska w skrzynce z napisem BACK UP
                      co do radia to moze jakos dziwnie podłączone...
                      Dobrze prawisz bo bezpiecznik Back-up nie tylko odpowiada za ecu ale i za pamięć radia i zegarka, oczywiście przy prawidłowym podłączeniu radia pod fabryczne przewody.
                      Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

To, że radio się włącza po zapłonie to nie jest aż takie dziwne. u mnie tak jest i wsio działa ok. Zależne jest to od radia (czy ma takie podłączenie) i od instalacji w samochodzie. u mnie jest org. kabel z plusem po zapłonie i o ile nie wyłącze radia ręcznie przed wyłączeniem zapłonu to przy następnym przekręceniem kluczyka na "I" włącza sie samo.
                        Spotkałem sie jednak z samochodami gdzie musiałem doprowadzić plus od stacyjki gdyż fabrycznie go nie było jak i z radiami gdzie nie było takiej opcji.

Comment

Tak czy siak chyba wszyscy się zgodzimy że należałoby ten bajzel po poprzedniku w przewodach jakoś ogarnąć a potem szukać przyczyn dziwnych zachowań o ile same nie znikną . Bo nic Ci nie dadzą nasze rady jeśli twoja instalacja aktualna ma tyle wspólnego z oryginałem co i nic
                          Last edited by Tomo1; 05-01-2010, 23:13. Powód: słownictwo

Comment

Potrzebny miernik, lutownica i takie tam no i sporo cierpliwości.
                            Powodzenia.

Comment

dzieki dzisiaj i jutro bede sprawdzal wszystko od A do Z
                              vdfxv

Comment

Working...
                              X