Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana zarowek stopu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana zarowek stopu

witam posiadam Honde 1.4i 98 aerodeck.
    prawdopodobnie przepalila mi sie zarowka w prawym stopie
    chcialem ja wymienic,ale nie moge zdjac oprawy
    odkrecam dwie srubki ale oprawa jest jeszcze na jakims zaczepie ktory nie chce poscic.
    moze doradzi mi ktos jak zdjac ta oprawe delikatnie bez wyrywania

te żarówki zmienia się od środka (przynajmniej ja tak robiłem), otwórz bagażnik, musisz odczepić trochę tapicerki (kilka zapinek) od strony klosza i już

to tak z grubsza

Comment

myslalem ze da rade zdjac ta oprawe ale w takim razie wymienie od srodka.
      Dzieki serdeczne!!!

Comment

Witam
        Chciałbym odświeżyć temat. Spaliła mi się żarówka lewego "stopu" i chciałbym ją wymienić.
        W Aerodeck'u nie da się tego zrobić od "środka". Trzeba zdjąć lampę. Są tam dwie śruby i
        jakiś zatrzask lub prowadnica. Zabrałem się dziś za tą wymianę ale lampa stawia opór przy
        próbie wyjęcia. Nie chcę nic uszkodzić. Może ktoś doradzić jak poprawnie zdemontować
        tylną lampę?
        Pozdrawiam - Orzełek

Comment

Już widzisz w którą stronę musisz szarpnąć żeby zatrzask wyszedł Tak chyba najprościej wytłumaczyć.
          Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
          Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Ooo:-)
            Właśnie wszedłem na forum i chciałem napisać co i jak trzeba zrobić bo właśnie wymieniłem
            tą żarówkę i przy okazji filtr powietrza. W tej sytuacji jednak jest już wszystko jasne:-)
            Dzięki za wyczerpujące info:-)
            ps.
            Ten obrazek jest z jakiejś książki? Mam taką z 87r ale niestety nie znalazłem tam info
            odnośnie demontażu lamp w Aerodeck'u... Można gdzieś taką zdobyć?:-)
            Pozdrawiam - Orzełek

Comment

Klubowicze mają dostęp do działu z takimi pomocami
              Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.
              Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
              Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Working...
              X