Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z wycieraczkami

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• problem z wycieraczkami

witam mam maly problem z wycieraczkami w mojej hondzie civic coupe 1.6i 98r
    mianowicie po wlaczeniu wycieraczek wszytko dziala ok problem jest wtedy kiedy sie je wylacza wtedy wycieraczki nie chowaja sie w podszybiu tylko zostaja raz w polowie i ogolnie zatrzymuja sie za kazdym razem inaczej prosze o jakies rady co to moze byc ..

najprawdopodobniej problem typu elektryki bo wylaczajac wycieraczki na wyl dostaje impuls do ukonczenia cyklu nie wiem do konca jak jest skonstulowane przy silniczku ale tam zadnej krancowki raczej nie ma jest pewnie jakis uklad elektroniczny z tego co mi wiadomo to jest w drzwiwch kierowcy montowany uklad z elektrycznych szyb moze on tez za to odpowiada ja szukalem centralki bo chcialem dolozyc se pilot i tam znalazlem sterowanie szyb a u pasarzera wdrzwiach jest centralka zamka tak na scislosc w 5d 6gen

Comment

Masz uwalony stycznik krańcowy w silniczku wycieraczek , działa to tak że jak wycieraczki chodzą to jeden drucik idzie po blaszce która się kończy w pewnym momencie ( kiedy wycieraczki są na dole) i jeśli nadal jest napięcie czyli nie wyłączyłeś wycieraczek to przeskakuje i znowu robi cykl a jeśli wyłączyłeś to wtedy dokonuje jeden cykl i ten stycznik rozłącza je na dole .

1. Sprawdź DOKŁADNIE!! wszystkie bezpieczniki odpowiadające wycieraczką , jeśli są sprawne ( pewnie nie będą )
      2. Rozbierz silniczek i podegnij blaszkę stycznika i oczyść tą po której się przesówa
      Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

sprawdzilem bezpieczniki tak jak radziłeś odpowiadajace za wycieraczki i sa ok. pozostaje mi ta druga opcja czyli rozebranie silniczka ....

Comment

A miałes moze taką sytuacje teraz (w zimie) ze chciałes uruchomic wycieraczki i nie zareagowały bo zamarzł silniczek obsługujący je? Mi tak sie zrobiło ale tylko za pierwszym razem po odmarznieciu tak sie zatrzymały.

PS.
          Miło powitac kolejnego "hiszpana" na forum hehe xD

Comment

ten problem mam od momentu kiedy kupilem to autko (jakies 1,5 miesiaca temu) ale prawdopodobnie jest to kwestia wlasnie stycznika w silniczku wycieraczek wiec zamykam temat .

Comment

Working...
            X