Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak podswietlenia deski , przyczyna?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak podswietlenia deski , przyczyna?

Witam od tygodnia jestem szczesliwym posiadaczem hondzi 5d z 99 r. Jednak ma swoje mankamenty. Mimo podswietlenia zegarow , nie swieci sie nic na desce, za wyjatkiem podswietlenia popielniczki. Honda jak narazie ma firmowe radio ktore tez sie nie podswietla. Brak podswietlenia wlacznika awaryjek i podgrzewania tylnej szyby. Co moze byc powodem takiego stanu rzeczy? Czy to mozliwe ze wszystko sie popalilo lacznie z radiem czy jest moze jakis defekt w cewce doprowadzajacej prad. To moja pierwsza honda i nie chcialbym spedzic wielu godzin na rozbieranie kokpitu, moze ma ktos jakis pomysl i z gory dzieki za pomoc. Ps przepraszam za ewntualne literowki,

bezpieczniki lookałeś??? przepatrz kazdy po kolei

Comment

jesli to nie bezpiecznik to musisz wymienic zaroweczki

Comment

Bezpieczniki sa niby ok. Podswietlaja sie tylko zegary i popielniczka reszta czarna.

Comment

to moze zaroweczki ci poszly latwo sprawdzic np wylacznik awaryjnych lub ogrzewanie tylnej szyby wez plaski srubokret podwaz te przyciski od dolu i wysun zobaczysz czy zarowka ci padla

Comment

To na 100% są żarówki.

Comment

Dzieki wielkie za odpowiedzi i podpowiedzi po swietach rozbiore kokpit i sprawdze stan zaroweczek. Dam znac jak poszlo. Pozdrawiam.

Mieliscie racje, padło podswietlenie w radiu i popalone byly wszystkie żaróweczki. Teraz Hania pieknie świeci w nocy. Pozdrawiam
              Last edited by kalis1988; 31-12-2009, 15:09.

Comment

Jakie są symbole tych żarówek. Nie każdy sklep je ma, pytałem już w kilku.
                Mam na myśli
                1. żarówki do podświetlenia np pokręteł ogrzewania, dmuchawy itd
                2. Zarówki do podświetlenia włącznika awaryjnych, przeciwmgielnych itd (białe, żółte)

Pzdr

Comment

Jeżeli chodzi o pokreta od nawiewów to nie wiem, nadal mam czarne (nie udało się odkrecic śrub przy ręcznym - zapiekły sie na amen) a żaróweczki do właczników to kupiłem od tak, wchodzac do sklepu motoryzacyjnego i prosząc o żarówki do podświetlenia ( nie ma różnicy miedzy żółta a biała - gumowy kolorowy kapturek naciagniety na odpowiednia zarówke jest tylko wiec nie różnia sie a kapturki mozna zdejmowac). Szkoda ze nie moge jakos sensowniej Ci pomoc

Comment

Working...
                  X