Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nie świecące swiatła postojowe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie świecące swiatła postojowe

Witam,

Jako, że od dawna nie miałem kłopotów z moją Hondą przedwczoraj, kiedy chciałem odłączyć kierunko-postojówki, przestały mi świecić światła postojowe przednie i tylne, żarówki wymienione, bezpieczniki sprawdzone, masa sprawdzona.

Nie mam niestety miernika żeby zmierzyć prąd.

Dodam również, że włókno 21W w stopie działa.
    Wygląda to tak jakby cała "linia" postojówek 5W się spaliła.
    Z przodu w kierunkowskazach mam oprawki dwu-włóknowe, czy możliwe, że to wina tego, iż odłączyłem włókno 5W i nie ma obwodu zamkniętego ?

Sprawa druga, pod postojówki podpiętą miałem centralkę tj miganie postojówkami, gdy postojowe włączane z pokrętła nie działały, zamykane centralką migały, wczoraj centralny przestał działać.

Pogmatwane

Mam jutro trasę do Twojej wioski.Zgodnie z pisaniem na gg zabiorę mierniki i inne klamory (w tym młotek ) i podłubiemy.Tylko wspieraj ciepłym duchem

Jak się zrobi to się na forum opisze.

To był bezpiecznik
    Last edited by Tomo1; 22-12-2009, 06:53.
    ビートル ジョン

Comment

brak postojówek

Witam ! od niedawna mam honde i wlasnie ostatnio zauważyłem brak postojówek z przodu. Mam pytanie jak sprawnie wymienić żarówki (podejrzewam ze sie spaliły), bo nie ma jak włożyć nawet paluchów tyle jest miejsca...?? dodam że posiadam honde civic 5d z 1997r.

Comment

Z tego co wiem, to do prawej dostęp jest ok, a co do lewej, to musisz wyciągnąć zbiorniczek z płynem od wspomagania. Wysuwa się go i dostęp jest ok.

Comment

Working...
        X