Witam! Jak zamykam kluczykiem drzwi od strony kierowcy nie zamyka mi zapadki od strony pasażera (mam centralny zamek w kluczyku ale nie na pilota) lub odwrotnie - jeśli otwieram drzwi od strony kierowcy a po przeciwnej mam zamknięte to nie otwiera (jest takie wrażenie jak gdyby nie miało siły tej zapadki przekręcić). Problem nasilał się z czasem. Raz zaskakiwało raz nie a teraz w ogóle nie działa. Nadmienię jeszcze, że jeśli otwieram drzwi pasażera kluczykiem to otwierają się trochę ciężej niż u kierowcy ale mimo wszystko otworze je i zamknę.Co powinienem zrobić? Honda Civic 1.4 is 3D hatchback 96r.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Centralny zamek nie otwiera i nie zamyka od strony pasażera
Collapse
X
-
Witam!
Mam ten sam problem z centralnym co barthez58. Rozebrałem boki drzwi, przesmarowałem cięgna specjalnym preparatem, sprawdziłem wszystkie wtyczki, kabelki, bezpieczniki i nic! centralny od pasażera jak nie działał tak nie dziełaJedyną zaletą jest to, że przekręcanie kluczyka jest łatwiejsze - lżej pracuje dzięki przesmarowaniu cięgien
Został jeszcze przekaźnik centralki, który znajduje się w drzwiach kierowcy. Jak sprawdzić czy działa(rozebrałem go, ale nie zauważyłem żeby coś się przepaliło). A jeśli kupię taki przekaźnik i centralny nie będzie działał. czy warto? Proszę o pomoc, ponieważ nie mam już więcej pomysłów odnośnie naprawy tego problemu!
Comment
-
witam,ja mam podobny problem,z tym,że u mnie,w drzwiach pasażera słychać dźwięk,jakby zębatka się wyrobiła.Chcę wymienić cały siłownik zamka,ale mój problem polega na tym,że po zdjęciu boczka,nie wiem co dalej robić,jak się za to zabrać??proszę o jakąinstrukcje,bo nie chce czegoś uszkodzić.z góry dziekuje i przepraszam,że dokleiłem siędo tematu.pozdrawiam
Comment
-
Zdejmujesz boczek, odkrecasz zamek (3 sruby nad/pod szczelina gdzie wchodzi czesc przykrecona do nadwozia), zamek juz swobodnie dynda w drzwiach... Odkrecasz klamke (w sruby 10, przez otwor serwisowy), wykrecasz tak jakby klamke z ciegienka, wypinasz ciegienko od klucza. Wykrecasz grzybka z ciegienka (bedzie latwiej wyciagnac calosc). Odpinasz kable, odkrecasz jedna prowadnice szyby (jedna sruba na dole, moze byc na niej ten glut ktorym jest przyklejona folia). Odginasz prowadnice szyby mocno ale nie za mocno (szyba musi byc w gorze) i wyciagasz caly zespol zamka z drzwi.
Wczoraj to robilem przy zakladaniu centralnego...Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.
Comment
Comment