Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie chce zapalic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie chce zapalic

Witam wszystkich mam problem z moja hania jest to rok 1998 silnik 1.4 a mianowicie nie chce zapalic.Do tej pory bylo wszystko ok wczoraj zgasilem samochod a juz puzniej nie chcial zapalic swieci sie ciagle lampka pomaranczowa i nie slychac po wlaczeniu zaplonu zeby pompa paliwa sie zalaczala a do tej pory dzialala.Sprawdzalem rowniez czy jest iskra i niestety nie ma a swiece sa suche.Czy w tym roczniku jest mozliwosc odczytania kodow jesli tak to prosze o porade jak to zrobic.Czy moze mi ktos pomoc????:
    Last edited by Gość; 12-10-2008, 13:56.

sprawdż czujnik który przy zderzeniu rozłancza zapłon znajduje sie w tunelu przy pedale gazu może przypadkiem sie rozłączył ,wystarczy go wcisnąc

Comment

HURA znalazłem nareszcie coś, co do mnie pasuje. Ratując życie sarnie skasowałem przód w Hondzie 96r, 5D, 1,4L. Prócz uszkodzeń blacharki nie chce odpalić silnik (pali się błąd silnika, rozrusznik kręci, brak iskry, światła radio i inne działają). Samodiagnostyka nie działa (mimo zwartych styków wtyczki pomarańczowe światło ciągłe). W ASO chcieli żebym przyjechał na kompa (bez przodu to pewien problem, ale nie dla nich). PYTANIA - czy to czujnik zderzenia blokuje mi zapłon? gdzie dokładnie jest ten czujnik i jak go sprawdzić (zasymulować)? dostęp do czujnika jest od spodu auta? dlaczego samodiagnostyka nie mruga mi kodu błędów?
      Pozdrawiam wszystkich Hondziarzy
      Last edited by Gość; 18-02-2010, 22:39.

Comment

Sprawdź czujnik bezwładnościowy (może zadziałał), znajduje się za środkową konsolą, schyl się pod kierownicę i zajrzyj za konsolę, na czujniku od góry jest guma, naciśnij palcem na nią, wtedy załączysz go.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Witam. Mam na imię Artur i jeżdżę Honda Civic 1.4 D14Z1 1999 roku. Mam podobny przypadek tzn hania nie ma iskry ale czuć paliwo które raczej dochodzi do wtrysku. Na razie wykryta została usterka kopułki tzn wytarł się węglowy trzpień ale zaraz podjedzie mechanik to zobaczymy co dalej z moją hania.
          Niestety przyszła nie ta kopułka i hania będzie stała do Nowego Roku ;//
          Last edited by Gość; 31-12-2010, 12:13.

Comment

Working...
          X