Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak naprawić podświetlenie zegarka?? (czasomierza ;)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jak naprawić podświetlenie zegarka?? (czasomierza ;)

Witam,
    W mojej HONDZIE nie świeci się zegarek. Jak mogę naprawić podświetlenie?

Musisz zdemontować środkową konsolę i wymienić żaróweczkę.O demontażu już pisano (sam osobiście to robiłem) więc przeszukaj forum
    ビートル ジョン

Comment

No coś znalazłem w twoich postach na temat demontażu panelu środkowego. Mam jeszcze prośbę abyś napisał jaki jest symbol tej żaróweczki od zegarka?
      Pozdrawiam!!

Comment

tomsax co do tej żaróweczki...Wymontowałem i podjechałem do sklepu motoryzacyjnego.Okazało się że w Oplu jest taka sama.Symbol W1,2w z oprawką.Daj znać co podziałałeś.Wczoraj faktycznie miałem awarie dopiero dzis odpisuję.
        ビートル ジョン

Comment

Dzięki za pomoc, okazało się że bezpieczniki były ok. Wymieniłem żarówkę i juz teraz widać która godzina
          DZIĘKI SERDECZNE!

Comment

ja tez to dzis naprawilem. Tylko ze ja nie odkrecalem calej srodkowej konsoli. Wyjalem tylko radio i ta metalowa szyne (szuflade) do ktorej wklada sie radio. I mialem elegancki dostep do zegarka a bynajmniej do jego zaroweczki. Wyciagnelem przepalona, podjechalem do sklepu motoryzacyjnego pokazalem im te zaroweczke, pan popatrzal, pogrzebal za lada i sprzedal mi odpowiedia. Wrocilem do auta, wsadzilem zaroweczke i wszystko bylo cacy
            Potem tylko radio musialem zamontowac tak jak bylo.
            No i teraz wswzystko gra
            Pozdrawiam

Comment

popieram czapello też kiedyś miałem ten problem i wystarczy tylko wyciągnąć radio

Comment

No w sumie racja.Ale macie chyba małe dłonie bo moja nie wlazła... :-))
                ビートル ジョン

Comment

ale dwa palce wchodzą ja takim sposobem wykręciłem żaróweczkę

Comment

Teź próbowałem palcami ale pózniej nie mogłem trafić...nawet po palcu :-))."Stary człowiek i (nie) morze" :-))
                    ビートル ジョン

Comment

BeatleJohn ale po wilgotnym palcu zawsze trafisz

Comment

A widzisz vandarko cztery dychy na karku a o tym nie pomyślałem :-)))
                        ビートル ジョン

Comment

daj znać jak po zlocie było szerokości

Comment

typ żaróweczki to T5 1,2 W. patent z wyjęciem radia bardzo dobry, w 20 sek. można wyjąć żarówkę.

Comment

Mam problem z podswietleniem zegara, tylko ze u mnie nie ma nawet gdzie ta żarówke zamontować, ale w wiązce kabli m.in. do radia sa wolne przewody. Jakby sie kto teraz tym zajmował to prosiłbym o wskazanie jakie kable idą do tego oświetlenia.
                              Mam 1.4/90KM/2000r. Poprzednik pewno przy wymianie radia spartolił sprawe.
                              Już sobie poradziłem. Poprostu Potrzebna jest żarówka z ramka a miejsce jest w obudowie zegarka
                              Załączone pliki
                              Last edited by thobo1; 05-04-2009, 16:40.

Comment

Working...
                              X