Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ogrzewanie - nawiew

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ogrzewanie - nawiew

mam problem z nawiewem. bardzo slabo dziala nawiew na dolne partie samochodu tak samo jak nawiew na przednia szybe, powietrze leci ale tak jakos slabo, nawet po ustawieniu dmuchawy na wyzsze biegi (zmiana jest wyczuwalna ale nieznaczna), najlepiej sprawiuja sie nawiewy centralne. jest jakis sposob na te dolegliwosc? teraz zwlaszcza jak idzie jesien brak odpowiedniego nawiewu powoduje ze szybka paruja i jest zimno w nogi

Cześć
    Być może masz zapchany filtr kabinowy.
    Pozdrawiam

Comment

filtr kabinowy wymien i bedzie spoko

Comment

Witam.Panowie tyle już czytałem o tym filtrze kabiny...Ale gdzie go szukać w MB2 1999 made in UK?
        ビートル ジョン

Comment

za schowkiem ze strony pasażera.

Comment

przy okazji ktos wie jak zdemontowac nawiewy w civic 1.4iS co na desce jest imitacja drewna? trzeba sciagac calosc? bo chce tylko ten nawiew od strony pasazera poskladac bo mi sie zaczepka od regulatora odpiela.

Comment

ale filterek mam nowy (2-3 miesiące) po prostu słabo leci powietrze z nawiewu. może honda tak ma?

Comment

faktycznie ten nawiew mam otwarty, sprawdze i dam znac.
                a jest jeszcze taka opcja ze przyslony ktore kieruja powietrze na odpowiednie nawiewy moga byc zabrudzone? jak kupilem honde to nie bylo w niej filtra kabinowego i za kazdym razem lecialo duzo brudu z nawiewu? moglo sie cos przyblokowac przez to?

Comment

Ja dziś w swojej hondzie 5D '99 rok wymieniałem filtr kabinowy czy inaczej przeciwpyłkowy, kupiłem filtr polskiej produkcji Filtron oznaczenie K1017 i wyniosło mnie to 65 zł, drogo jak na kawałek materiału i dobra rada odkurzyć trzeba miejsce w którym on się znajduje, u mnie było kupe liści.

Comment

Panowie pokierujcie gdzie dokładnie szukać tego filtra pyłkowego bo albo przeoczyłem coś w postach albo jestem ślepa hajnemedina.
                    ビートル ジョン

Comment

1.Popatrz na schowek od pasażera
                      2.schyl głowę tam gdzie są zawiasy tego schowka
                      3.Znajdż 2 śruby mocujące schowek i odkręć je
                      4.Zdejmij schowek
                      5.Zobaczysz wentylator przy bocznej ściance i czarną plastikową puszkę z lewej strony za płaską blaszką którą wykręcisz.
                      6.Jeżeli masz model z filtrem to w czarnej puszce będzie ramka bądż otwór na filtr.
                      7.ramkę wyjmij i wymień filtr
                      8.Powróć do poprzedniego stanu w odwrotnej kolejności
                      UWAGA : Są modele z klimą i bez w których nie ma otworu ani ramki na filtr.Poprostu modele bez filtra(czarna puszka bez możliwości włożenia filtra).Jest talk np. w moim sedanie 96r z klimą.

Comment

Dzięki żunio.Popatrzę w następny weekend bo dziś słońce jak zwykle obrażone na cały świat.Pozdrawiam
                        ビートル ジョン

Comment

Witam. Mam pytanie. w Civicu 1998 1.4 90 KM działa mi tylko 3 i 4 bieg wentylatora. 1 i 2 sie popsuły. Czy wie ktoś co się zepsuło i ile będzie kosztować naprawa?

Comment

Sokół rezystorek do wymiany.Cena ok.100 zł na allegro.
                            ビートル ジョン

Comment

Zamieszczone przez BeatleJohn Zobacz posta
                              Sokół rezystorek do wymiany.Cena ok.100 zł na allegro.
                              https://www.civicforum.pl/techniczne...i-nawiewu.html przeróbcie ten temat, a nie zapąłcisz więcej niż 3-5zł ! czy opcja szukaj boli, wpierw poczytajcie, a nie zaraz tysiące pytac co i jak, wszystko było przerabiane o tym, że nie działa na dwóch biegach...
                              siusiak jesteś i płacisz 5zł

Comment

Working...
                              X