Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Awaria instalacji elektrycznej-swiatła...

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Awaria instalacji elektrycznej-swiatła...

witam, po remoncie balacharsko-lakierniczym, po złozeniu auta pojawił sie problem, tylnie swiatła, szwankują:
    -nie ma kierunkowskazów za to jch funkcje przejeły swiatła przeciwmgielne,
    - oraz inne swiatała całego reflektora wszytskie zarówki mrógają gdy włączmam kierunksowskaz, po za tym gdy właczam światła mijania, na wszystkich zarówkach, widoczne jest minimalne napiecie, ( żarzą sie włokna )
    wszytskie bezpieczniki sa okej, odsłoniłem wszytskie wiązki, zanda nie jest uszkodzona,
    hodna civic , 1.4l 1997, liftback, 5D
    moze mieliscie podobny problem ?

Sprawdź czy żarówki mają masę "-". bo wygląda na jej brak.
    Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

włąsnie nie maja masy( jak podłączam niezalezny kabelek, do karoserii od obudowy zarówki zarówka swieci mocniej ) , a wszytskie punkty masowe sa przykrecone, co moze byc jeszcze przyczyną?

Comment

Sam sobie odpowiadasz To że masy są poprzykręcane nie oznacza że mają dobry styk, (auto wyszło od lakiernika), jak były przykręcane na lakier to powodzenia, na pewno dobrze to nie przewodzi. Proponuję poodkręcać wszystkie połączenia masy i oczyścić. Tylko trzeba sprawdzić wszystkie połączenia masowe z tyłu.
        Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

dzięki za cynk, jutro zgrzesze

dzis uporałem sie z porblemem , okzało sie ze było spalone jedno włókno w zarówce stopu, wymieniłem, i swiatała paliły sie wszytskie jednocześnie, i na przemian gasły i zapalały sie dyskoteka, przylutowałem dodtakowe punkty masy na kazdy reflektor tylni i, juz było okej , tylko ze wsteczny zamienił sie na kierunkowskaz , a kierunkowsaz na wsteczyny , i nie było stopu, wiec zamieniłem kierun, z wstecznym miejscami, i okazało sie ze w miejscu stopu były pozycjne , i uciołem kable i podpiołem odwrotnie , i wszytsko gra tylko ciekawe co sie stało ze zrobił sie taki miks
          Last edited by Tomo1; 01-11-2009, 23:34.

Comment

Polak potrafi

Comment

albo zmiksowali ci blacharze..taka dyskoteka to ewidentny brak masy-masa była brana przez inny obwód żarówki...
              ps.dziwi mnie natomiast ucinanie tych kabli ..jesli było fabrycznie wczesniej to??? obys niemiał znowu dyskoteki.....chyba ze blacharze trachneli kabel

Comment

Working...
              X