Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kontrolki ABS i SRS .. help !!!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kontrolki ABS i SRS .. help !!!

Hej,

problem polega na tym, że w mojej Hondzie cały czas świecą kontroli z ABSu i SRSa.

Posiadam Hondę z 97r. 1.4 5-drzwi.

Mimo sygnalizacji błędu, ABS działa, jeśli chodzi o SRS, to nie wiem, bo wypadku nie miałem. Boję się, że np. wystrzelą poduszki podczas jazdy.

Jeśli miał ktoś taki problem, proszę doradźcie.
    Jestem z Gliwic, może ktoś ma zaufane warsztaty Hondy w tym regionie?

Pozdrawiam miłośników Civic`i.

wykasuj błedy srs które mogą powstac poprzez odłaczanie akumulatora o ile to sie stało u ciebie przez takie cos

Comment

Poduszki przy błędzie srs nie działają jeśli abs Ci działa masz pomieszane coś z instalacją elektryczną bo przy zapalonej kontrolce nie powinien działać Ci ABS

Comment

Trzeba za pomoca kabelka lub czegos co pozwoli zewrzec zwore SRSu skasowac blad SRS.

-w okolicach bezpiecznikow w kabinie jest taka zotla wtyczka (tak lekko po prawej stronie od bezpiecznikow) ktora siedzi sobie w "slepym" gniazdku. trzeba ja wyciagnac i zewrzec kabelkiem te dwa piny,
        -przekrecic stacyjke do pozycji zapalonych lampek sygnalizacyjnych,
        -lampka SRS zapali sie na 6 sekund i zgasnie-wtedy jest 4 sekundy alby rozlaczyc zwore-kabelek,
        -kontrolka SRS zaswieci sie ponownie i wtedy jest 4 sekundy na zwarcie ponowne zworki-kabelka,
        -kontrolka SRS zgasnie-wtedy rozlaczasz zworke (mozesz ja calkowicie wyjac),
        -kontrolka SRS mrugnie 2 razy i zgasnie

Comment

Witam. Ja natomiast posiadam przewlekly problem z SRS... bylem na komputerze i równo po tygodniu zapala mi sie kontrolka i tak w koło macieja... miałem ostatnio wymienione sensory ale problem dalej sie powtarza...aż mechanik mi powiedział że komputer sterujacy poduszkami musial ostac uszkodzony na skutek jakiegos wypadku. czy to jest mozliwe?

Zapoznaj się z pkt.2 regulaminu.
          Last edited by Tomo1; 17-10-2009, 10:09.

Comment

To może być uszkodzony sterownik albo taśma SRS-u. Te elementy są do kupienia bez problemu w używkach i są niedrogie.

Sterownik mógł paść i bez wypadku - zdarza się
            Last edited by Tomo1; 17-10-2009, 10:11.
            Honda Civic MB2 2000r. liftback 5D. D16W4

http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=20077

Comment

Working...
            X